Реклама / Ads
52| 15222 |09.12.2014 НОВИНИ

Сертов изчезнал заради разкритията на френския посланик

.
Стефан Гамизов
Петко Сертов е жив и ще се появи. Но медиите ме убедиха, че нещо му се е случило. Ако му се е случило го свързвам с почтеното поведение на френския посланик, който се опита да ни помогне с разкритията за съдебната система. Това каза в "Лице в лице" по bTV експертът Стефан Гамизов, който преди време съобщи, че се готви убийство на бившия шеф на ДАНС.
 
Работех заедно с партньори в чужбина и всички проблеми дойдоха от това, че пипнахме хора в нашите  служби на руското разузнаване. Бяхме аз, главният прокурор и Петко Сертов, който в кабинета на главния прокурор Борис Велчев каза, че е имало заплаха, потвърди Гамизов.

Беше много притеснен на тази среща, но поводът за това не е бил разговорът. Видях го преди две години,беше зам. шеф на БОРКОР, по-странен начин се държеше.Сякаш не беше на мястото си, обясни още той.

Говорел съм с Петко Сертов по секретен проект 35-36 пъти. За целите на проекта трябваше да се изведе много информация за голямата корупция. И даже един човек загина за това в Люлин, че бе източник на информация. Това бе човек на Христо Ковачки. Той честно си призна много неща за корупцията по високите етажи на властта, разказа експертът.

Проектът се движеше добре, но имах проблеми  като антикомунист. Някои от съветниците на Станишев се чудеха какво се случва около тях, защото чакаха няколко сделки и се стхуваха да не изтече информация. Видях как се прави приватизация, като се подкупва чуждо длъжностно лице в чужбина, върна се малко назад във времето той. Не познавам толкова опитен лъжец като Станишев, излъга включително и самия президент на САЩ. Знам в детайли какво се случваше. Успя да излъже и Петко Сертов и много други хора, че има промяна. Така укрепваше собствения си клан, за да властва дълго време, разказа Гамизов.

Петко Сертов е от старата комунистическа школо, но бе минал в западния отбор. Говореше френски, английски, гръцки. Не си падаше по злоупотреба на човешките права. Набляга се сега на френската му връзка. Той беше прозападно оринтиран и ужасно го ненавиждаше президентът Първанов. Той  отказваше връзки с хора, които защитаваха руските интереси в България. Другото нещо е, че хората, които покровителстваха руските интереси в ДАНС, Цветлин Йовчев и Иван Драшков. Те не даваха косъм да падне от АЕЦ "Белене", обясни ситуацията от преди години той.

От два дена мен натрапчиво ме предледва мисълта, че Петко Сертов бе свързан най-вече с френската държава.Той не изпитваше възхищение от традицонните партньори. Той говореше за френската държава, френските служби. Смятам, че този човек е жив. Крайно неетичен е разговора по медиите, че нещо се е случило. От два дена и на мен ми повлия този разговор. Някой каза, че Петко Сертов искал да преподава във Франция. И си помислих как действат най-големите мръсници, като руснаците и другите. Вярвам, че е жив и може да се появи всеки момент. Но ако се е случило нещо с него, може да бъде представено като лична драма. Може да е свързано с разкритията на френския посланик за съдебната ни система, посочи своята лична версия Гамизов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4395 |09.12.2014 Ген. Атанасов: Изчезването на Сертов отвлече вниманието ни от по-важни теми . 29| 9634 |08.12.2014 Полицейската версия за Сертов: Отвлечен или убит! . 0| 4035 |08.12.2014 Мулатът Томи Мгуни бил заклан от брат си заради дрога . 1| 5177 |08.12.2014 Фрог припомня: През 2011 г. запалиха къщата на Петко Сертов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads