Реклама / Ads
17| 7060 |15.03.2015 НОВИНИ

Сестрата на прегазения Николай: В съда няма човечност

.
Подсъдимият прокурорски син Бисер Андреев
Очаквах по-голямо наказание. За тези хора приключи живота. За техният живот има само една условна присъда. Това каза Десислава Спасова в предаването "На светло" по НТВ, чийто брат Николай беше прегазен от прокурорски син преди 4 години на столичния бул. „България“. Заедно с него загина и приятелката му Паола. Подсъдимият Бисер Андреев получи на първа инстанция три години условна присъда. Близките на загиналите са вперели поглед към апелативния съд и очакват от него справедливост.
 

Почернената жена сподели: Надявам се на ефективна присъда. Не вярвам, че ще дадат максималната присъда от 10 г, както се полага по закон.  Пробата за наркотици не е взимана на Бисер, такава беше  взета само на жертвите. В този участък ограничението е 50 км. Брат ми беше здрав, красив човек, висок, около 80 кг. Двамата бяха на моя рожден ден. Тръгнаха си към 12,30 след полунощ. Винаги си ходеха пеш, близо живеят. Това са двама млади хора, бяха влюбени, много се обичаха.  В началото делото беше пратено във Варна, за да няма конфликт на интереси. Върна се от Варна за доразследване.

 

 От това връщане в НСлС се разбра, че Бисер е бил на картинг преди да удари брат ми и Паола. Това те кара да се чувстваш превъзбуден. Делото го върнаха, защото неговите адвокати поискаха да се гледа в града, в който е станало ПТП-то. Родителите на Бисер казаха, че ни съчувстват. Но не искам да ми съчувстват. Искам да има отговорни хора, да се понесе наказание. Знаете ли как съм казала на родителите ми, че брат ми го няма?!  

Връзката ми с Николай беше много силна. Кръстих сина си на него. Виждахме се всеки божи ден. С никой не съм разговаряла толкова свободно, както с него. Отнеха ми го. Последно  се прегърнахме, имахме уговорка да се видим на следващия ден, но тогава избирах неговия ковчег. Прошка се дава, когато с цялата си душа отидеш при близките и видиш истинското разкаяние. Такова не съм видяла, напротив.  Може би по-спокойно ще гледам снимките на брат си, ако дадат на Бисер ефективна присъда.  В съда се обръща внимание само на подсъдимия. Там няма съпричастност. Няма човечност в съда.


Бащата на Паола-Бранко Друмев сподели: Първо, когато пристигнаха разследващите, бащата на Бисер започва да фамилиарничи с тях. След това започнаха проблемите. Бисер е карал с 94 км./ч. Втората експертиза я намалява на 80 км./ч. Били са две коли. Първата версия разследваше, че това може да е гонка. Всички знаят колко е широк бул. „България“. Много хора казват, че там редовно има гонка. Паола беше по-дребна като жена, към 1,70 м. Тези хора са пометени странично с ниската част на левия калник, който е под центъра на тежестта им. При въпрос, свидетел е казал, че той е карал със 100-120 км./ч.

 

Винаги човек казва по-малката скорост. Паола беше разделена с първия си съпруг, от когото има дъщеричка. Тя беше намерила любовта на живота си. Имахме среща с родителите на Бисер-прокурора и майка му. Колкото и да беше тежко, приех поканата. Искаха да се извинят. Но тогава не можех да имам окончателно мнение. Това стана месец след смъртта на дъщеря ми. Предстои последното заседание на апелативен съд. Присъдите, които очакваме са три-потвърждаване на условната присъда, осъдителна присъда или оневиняване. Нищо не помага на болката. Искаме максимална присъда заради превенцията. Детето на Паола е на 16 г., ние със съпругата ми го гледаме. Остана сираче на 14 години. Това за съда не е причина, за да дадат на съда максималната присъда!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4576 |28.12.2014 Родителите на прегазения Паоло поискаха по-висока присъда за шофьора . 0| 4072 |18.12.2014 Още два месеца разследващи ще търсят истината за смъртта на медсестрата Валя . 6| 6832 |29.11.2014 Сестрата на Бойко: Той е стърчащ пирон и получава чук по главата . 3| 4669 |05.11.2014 Сестрата на Лидия: 100% някой я е подтикнал да се запали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads