Реклама / Ads
16| 7346 |15.10.2014 НОВИНИ

Шефове в МВР пробваха да се облажат с по 5 бона на месец

.
Шефове в МВР опитаха да се облажат с по 4-5 бона заплати на месец и така да ощетят и без това опоскания бюджет на ведомството. Те поискали да им се отпусне поне по още едно месечно възнаграждение като награда затова, че подчинените им работят по международни проекти. Шефът на МВР Йордан Бакалов, обаче усетил капана и спрял предложенията за допълнително заплащане, съобщиха за Фрог нюз източници от сградата на ул. „Шести септември”.
 

Слухът, че това може да се случи възмути редовите служители, които реално придвижват въпросните проекти. Проверка на екипа ни показа, че няколко висши полицейски началници са прибирали същите тези пари от по 4-5 000 лв. преди 2012 година. Става дума за шефовете на звената „Счетоводство”, Планиране и управление на бюджета”, „Международни проекти”, както и 100% от състава на АФКОС. В един момент брожението на юристи, гранични полицаи и пожарникари, които също били включени в екипите за работа с проектите, надигнали вой, че това е несправедливо.

 

Тогавашното ръководство на МВР видяло разчетите на заплатите и се хванало за главата какви безумни разхищения се правят. Вторите заплати веднага били спрени. За да се мотивира съставът, който все пак полагал допълнителен труд по проектите, били отпуснати по 420 лв. на всеки. Средствата се отчитали като дадени за специфични условия на труд, подобно на тези, които обичайно получават оперативните работници. Така напрежението било потушено и всички били доволни. Източници на сайта разкриха, че директорът на АФКОС дори си прибирал месечно не по две, а по три заплати. Две идвали от бюджета и една от европроектите.

Наскоро  влиятелни служители се сетили за врътката и решили да я възобновят. Номерът им, обаче не минал, тъй като Йордан Бакалов сложил отрицателна резолюция на предложението и така секнал мерака на някои меверейци да се облагодетелстват за сметка на ведомството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4713 |14.10.2014 Чистката в БДЖ започна: Уволниха четирима шефове заради липса на реформи . 10| 5728 |13.10.2014 Шефове на КТБ: Има опити за незаконно отнемане на лиценза на банката . 28| 5265 |01.10.2014 А. Първанова за Фрог: Шефове на фалирали болници, вземат между 30 -60 хил. лв. на месец . 13| 4599 |03.09.2014 Цветанов: Не сменям полицейски шефове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads