Реклама / Ads
19| 2750 |31.03.2024 НОВИНИ

ПП ще се яви на европейски и национални избори заедно с ДБ. Кирил Петков: "Искаме да сме първа политическа сила"

.
"Продължаваме промяната" ще се явим заедно с "Демократична България" на евроизборите. Същото важи и за националните избори. Това обяви Кирил Петков след двудневното отчетно - изборно Общо събрание на "Продължаваме промяната". "Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад същата визия", заяви Кирил Петков. Очаква се да станат ясни и имената на всички кандидати за евродепутати, които ПП предлага.
 

“Коалицията ПП-ДБ ще покаже, че България може да бъде нормална и европейска държава. Не предадохме нашите принципи и няма да ги предадем”, каза Кирил Петков.





По думите му хората зад него са "генералите на промяната", избрани от Общото събрание на ПП, което продължава втори ден за нов Изпълнителен съвет на партията. Новото ръководство включва - Петър Куленски, Венко Сабрутев, Лена Бориславова, Венеция Нецова-Ангова, Даниел Лорер, Калина Константинова, Николай Денков, Андрей Цеков и Методи Байкушев.

 

"Работим за първа позиция на изборите. 9 месеца ни упрекваха, че сме продали принципите си. Българският народ видя, че, когато на 17 март ни предложиха само ротация на министър-председателя, но без реформа на съдебната система, на регулаторите и службите, ние казахме - не", каза още Петков.

 

"Всички други партии се съобразяват, ако имаме политическата сила. Дайте ни тази сила, за да може този план, реформи и визия за България да стане възможност".

 

"Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад същата визия", посочи той, като спомена европейския път на България към Шенген, еврозоната и това да сме нормална европейска държава.





Асен Василев пък посочи, че реденето на листата ще бъде в процеса на преговори с ДБ, каза той. По думите на Василев и цялата листа на кандидатите за евродепутати на ПП ще бъде публикувана по-късно.

 

Вчера пък стана ясно, че листата на ПП ще води народният представител Никола Минчев.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 64612 |31.03.2024 Преизчисляват пенсиите на 350 000 души, ето откога изплащат увеличението . 7| 3481 |31.03.2024 Тодор Тагарев: Кремълската пропаганда - тези хиляди статии в стотици сайтове, става с много пари . 12| 3984 |31.03.2024 Асен Василев: Научна фантастика е да остана в служебен кабинет. Догодина можем да сме в еврозоната . 14| 2545 |31.03.2024 Христо Иванов: Президентът води кампания за сплашване и истеризиране на ситуацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads