Реклама / Ads
9| 4662 |16.06.2015 НОВИНИ

Сидеров обжалва присъда за клевета срещу Борисов

.
Волен Сидеров
Волен Сидеров обжалва пред Апелативния съд две решения за изплащане на общо 205 хил. лева обезщетение на премиера Бойко Борисов.
 

 Лидерът на "Атака" не е съгласен с решенията на съда на първа инстанция, според които е оклеветил министър-председателя за това, че с правителствени самолети и с военни такива е изнасял пари към Ливан в офшорни сметки - ставало заедно с Цветан Цветанов и подставени лица - Пашата, Каратиста и др. Сидеров е осъден и за твърденията си, че Борисов е покровителствал и се е облагодетелствал от канали за наркотрафик, проституция и контрабанда, пише Нюз. бг.

 

Адвокатът на Сидеров - Стефан Павлов обясни, че клиентът му отговаря пред Темида по две дела, които пред Софийския апелативен съд са слети в едно - става въпрос за интервю на Сидеров за вестник "Монитор", в което той отправя тези 4 твърдения. Според Павлов обаче това не са твърдения на Сидеров, а са данни за деяния, които, според лидера на "Атака" трябва да бъдат проверени.

 

Според юриста Сидеров е коментирал неопровергани тези, съществуващи в публичното пространство и в редица медийни публикации. По това дело Борисов е завел 4 иска за по 50 000 лева, като общо съдът е присъдил 180 000 лева.

 

Второто дело за клевета включвало изказване на Сидеров в Народното събрание и едно от същите твърдения във въпросното интервю, за което вече е заведен иск.

Адвокатът на Сидеров твърди, че във въпросното изявление в парламента името на премиера дори не се споменава.

 

Павлов алармира и че един от първоинстанционните състави не се е съобразил със законови разпоредби - внасяйки жалбите си, юристите на Борисов не са платили таксите за тях в срок. Вместо обаче жалбите да бъдат върнати, единият от съдебните състави е постановил нов срок за плащане на таксата, което е нередност.

 

"Компромисът е свързан не само с личността на ищеца, но и с компетентността на съда", възмутен е юристът.

 

От своя страна пък защитата на премиера в лицето на адвокат Елена Петрова изтъкна, че в медийната си публикация Атакист №1 е обявил, че разполага с данни за престъпление, но не се е позовал на източника, от когото ги има и така те се превръщат в негово твърдение.

 

Адвокатката обжалва частичното уважаване на два от исковете за обезщетение, тъй като за причинени неимуществени вреди Борисов е поискал по 50 000 лева, а съдът е постановил суми от по 40 000 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4802 |11.06.2015 Сидеров в съда: Пречат ми да бъда президент . 3| 4384 |09.06.2015 Условна присъда за шофьор, убил пешеходец . 2| 6188 |09.06.2015 Скандал! Присъдата на Цофъра, Акулата и Скинара под въпрос! . 8| 6662 |05.06.2015 Шок в съда! Дадоха минимална присъда на убийците на Ники от Враца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads