Реклама / Ads
18| 5360 |17.06.2011 НОВИНИ

Сидеров скрил офшорки на Сейшелите зад името на мъртвец

.
Волен Сидеров
Бившите вече депутати от ПП "Атака" - Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев изнесоха скандални факти за офшорните фирми на АТАКА, до които стигна репортерско разследване в предаването "Дискусионно студио" на СКАТ. Новите разкрития показват, че Капка Сидерова и нейният вуйчо, който е мъртвец към настоящия момент, са вероятни собственици на офшорките, заробили депутати
 

Депутатите информираха, че ще внесат в прокуратурата тези разкрития, даващи основание за сериозно разследване.

Неотдавна Николов публично заяви, че малко преди парламентарните избори през 2009 г. кандидатите за депутати от АТАКА са подписвали договори за поръчителство по кредити в размер на 150 000 евро за пет компании, регистрирани на Сейшелските острови. Става думи за офшорките "Сангрия", "Галатея Трейд Груп" Лтд, "Фрийланд Холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити".

Според сертификатите за актуално състояние, издадени на 23 март 2011 г. от нотариус на Сейшелските острови се вижда, че петте офшорки са регистрирани на една и съща дата - 26 май 2009 г., или месец и половина преди изборите. Две седмици след това в централата на АТАКА са подписани и договорите за поръчителство. Офшорните фирми имат един и същ адрес - "Шам пенг тонг плаца" 103. Еднакъв е и капиталът им - по 100 хил. долара.

Документите разбулват и мистерията около собствениците на скандалните дружества. В сертификатите на "Фрийланд Холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити" като собственик на 100% от акциите е посочен българинът Камен Тодоров Петров.

Проверката в няколко различни бази данни показа, че в София има един-единствен пълнолетен мъж със същите три имена. Той е на 66 години и работи като портиер на вестник "Атака". Освен портиер във въпросното издание, Камен Петров се оказва и чичо на Капка Сидерова - съпруга на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Както заявиха в предаването Валентин Николов и Кирил Гумнеров, "този факт доказва, че лично Волен Сидеров стои зад схемата с офшорките".

Тримата депутати изнесоха, че друг българин е собственик на другите две офшорки - Сангрия", "Галатея Трейд Груп" Лтд. В сертификата за актуално състояние като такъв е записан Христо Косев Христов, роден през 1934 г., който вече не е между живите. Христов е починал преди една година и е бил изявен активист на "Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5558 |16.06.2011 Сидеров: Турски фирми с рушвети държат автобусния транспорт . 29| 5235 |15.06.2011 В. Сидеров съзря наказателна бригада на Уорлик в НС . 14| 5720 |10.06.2011 В. Сидеров: Американският посланик даде знак и ме заклеймиха като комунисти . 14| 4943 |09.06.2011 В. Сидеров: По 50 000 лв. са получили отцепниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads