Реклама / Ads
7| 2708 |01.08.2023 НОВИНИ

”Синя София” издига Вили Лилков за кмет на София. В ”автентичното дясно” - и Петър Москов

.
Гражданската инициатива “Синя София” издига проф. Вили Лилков за кандидат-кмет на столицата. За намеренията му да се участва в местния вот стана ясно преди няколко седмици на фона на критиките спрямо Васил Терзиев и връзките на семейството му с Държавна сигурност.
 

Местният вот ще се проведе на 29 октомври, стана ясно вчера, след указ, издаден от държавния глава Румен Радев. Днес на пресконференция в Българската телеграфна агенция проф. Лилков официално заяви, че ще участва в битката за София. 

 

В инициативния му комитет влизат Петър Москов и КОД, БЗНС-София, НДСВ, “Демократично действие”, Съюзът на репресираните и Българският демократичен форум. Разговорите продължават и с други политически партии.

 

“Предстои изграждането на дясна политическа алтернатива за явяване на местните избори в София. Създаването на коалиция "Синя София" ще влезе в разговори с десни партии и с гражданите за създаването на обща коалиция, с която ще се регистрират заедно на предстоящите местни избори. Ще бъде представена пълна листа за общински съветници с кандидатури за всички 24 райони в София и на всички населени места около София”, заяви проф. Лилков.

 

Всъщност тезата за обединението на дясното пространство около фигурата на Лилков бе изложена още преди седмица, когато стана ясно, че професорът, който някога определи Йорданка Фандъкова като личност с възможности и застана зад нейната кандидатура на изборите през 2019 г., защото не искал София да се управлява от “червен кмет” (тогава съперник бе Мая Манолова, бел. ред.), ще се включи в надпреварата. На практика обаче политическото пространство в дясно се раздели и по този въпрос. 

 

В началото на септември ще бъде представена програмата за управление на София. Вили Лилков си поставя за цел София да е град, който да гарантира сигурност, високо качество на живот и освободен от олигархичните клиентелни мрежи на общината, привлекателен за инвестиции, отворен за знание, иновации и зелена икономика.

 

Лилков заяви, че очаква от ГЕРБ да предложат свой кандидат за местните избори в София, но не би отказал симпатизантите на Борисов и формацията му да го подкрепят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2741 |28.07.2023 ”Спаси София”: Най-старата запазена сграда в столицата - ротондата ”Св. Георги” - е в окаяно състояние . 52| 6069 |09.07.2023 ПП-ДБ и ”Спаси София” подценили проблема с миналото на Васил Терзиев . 3| 3087 |04.07.2023 Пиян британец приземи аварийно самолет на летище “София” . 3| 2610 |28.06.2023 От ”Спаси София”: Това е исторически момент. Искаме да покажем обединен фронт за София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads