Реклама / Ads
6| 4870 |17.09.2013 НОВИНИ

К. Ситнилски: Протестът срещу мен е уродлива форма на недоволство

.
Така наречената акция срещу мен е резултат от една кампания за сплашване и евентуално овладяване на съдебната система, обяви членът на ВСС и бивш заместник-главен прокурор Камен Ситнилски. Той коментира писмото до медиите, което го нарече "бос на съдебната система” като смешно.
 

В съдебната система не може да има бос". "Бос" и "октопод" са толкова банални изрази, които навлязоха в нашия живот и които вече едва ли не и децата ги повтарят, без да разбират техния смисъл", допълни той.

 

По отношение на разпечатката със скандалното СРС, от което става ясно, че е договарян избор на прокурори, Ситнилски обясни: "Защо смятате, че в навечерието на изборите за членове на ВСС от квотата на прокурорите, прокурорите не са си говорили помежду си? Не се говори никъде за бройка. В разговора с мен, който е съвсем семпъл, колегите ме поздравяват, казват, че всичко е наред, че са се видели и празнуват там нещо". "Помежду си се говори на едно място в един от разговорите, в който аз разбира се не участвам, че са се събрали в деня преди изборите да се видят и да се почерпят. Какво лошо има тук в това не виждам", поясни той за разговорите на колегите му, засечени отново със СРС.

 

По думите му, работа на полицията и прокуратурата е да установи как е изтекло скандалното СРС, защото това е престъпление. Той предрече, това няма да е последното изтичане на информация.

 

За протестиращите той каза: "Все още не ме разпознават и все още нямам никакъв директен сблъсък с някои от младежите отдолу". По думите му, никога не е стоял на дневен ред въпроса за оставката му от ВСС. Ситнилски обясни, че не е искал разпускане на съвета, но трябва да се преосмисли изобщо дали в този състав и по този начин - с едно недоверие към него. „Защото, извинете, виковете под прозореца не са само за мен. Разбира се, че няма да обръщам внимание. Аз отивам на работа. Как ще обръщам внимание на това, което се крещи под прозореца", добави той. "За мен това не е протест. Това е някаква уродлива форма на недоволство, което е внушено на тези хора, а не е тяхно вътрешно убеждение", каза още той за протестиращите пред ВСС.

 

Малък коментар: Изявленията на г-н Ситнилски в последно време са направо трогателни. Атаката срещу него била за сплашване и овладяване на съдебната система. Какво самочувствие. Ситнилски се възприема като цялата съдебна система. Ако се успокои малко и погледне трезво на нещата, ще трябва да признае, че атаките са само срещу него. Нямало босове в правосъдната система. Айде, бе. Самият той е считан за главатар на едното от двете силни лобита във ВСС. Освен това хвалбите му, че 30 години и преследвал организираната престъпност, би трябвало да се подкрепят с факти иначе си остават гола фукня. Например с осъдителни присъди на мафиотски босове. Уви, няма такива. А че е свързан с някои от знаковие дела, наистина е вярно, но начинът, по който това е ставало и става е в основата на... протестите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7068 |15.09.2013 Ситнилски: Искат да смажат мен за назидание на останалите . 141| 4798 |22.08.2013 Протестът срещу Орешарски навърши 70 дни . 118| 6629 |19.08.2013 Мая Манолова: Протестът е нова форма на временна заетост . 43| 5027 |14.08.2013 Протестът въоръжен с мотики срещу президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads