Реклама / Ads
11| 7068 |15.09.2013 НОВИНИ

Ситнилски: Искат да смажат мен за назидание на останалите

.
Не съм ядосан, спокоен съм. Изчаках две - три седмици и сезирах Прокуратурата за некролога, който беше разлепен с моята снимка пред ВСС. Това заяви Камен Ситнилски в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. По думите му агитките, които протестират пред ВСС срещу него, имат един постоянен елемент - идват по едно и също време и си тръгват по едно и също време.
 
"Напоследък виждам един спортен привкус в тях. Това е опит да се сплаши Съдебната система, но мотивът може да е личен - като акт на отмъщение за нещо, което съм направил", каза още той. Попитан какво се скрива и какво се преувеличава в този скандал,защото той е подслушан по една хасковска афера заради друг негов колега, Ситнилски заяви, че делото по тази афера е приключило заради липса на доказателства.

"Би трябвало СРС-та да бъдат унищожени след приключването на това дело. Набляга се на зрелищната част на проблема, а се избягва как едни СРС-та излизат на пазара. Значи те са стока и това е опасно за държавата", констатира още той. Когато бях зам. - главен прокурор имаше такъв ред, че дори и материали от делата не изтичаха, да не говорим за СРС-та, заяви Ситнилски. На въпрос дали е близък с Цветан Цветанов, той каза, че двамата са работили много, но не са близки. Камен Ситнилски не изключва варианта това да е акт на отмъщение. "Прокурор съм вече 40 години, възможно е да съм натрупал врагове", каза още той. По думите му във ВДС-та няма никакъв опит за влияние от негова страна.

"Съдебната власт не е виновна, какво общо има тя", заяви той. Попитан дали някой се опитва да овладее Прокуратурата, Ситнилски заяви, че нечий сериозни интереси искат да покажат на всички, че един много сериозен магистрат може да бъде смазан. "Несериозно е да се твърди, че в българската съдебна система има бос, тя се състои от три независими власти. Никога не съм използвал възможността да влияя на прокурорите, на които съм бил шеф", заяви той. "Имах усещането, че ще бъда избран. Доброто колегиално отношение ми даваше увереност, че ще ме изберат", обясни Ситнилски.

"Не съм близък на Бойко Борисов. Не мога да кажа, че съм близък и с БСП", уточни Камен Ситнилски. Той заяви, че е сигнализирал и главния прокурор за изтичането на тези СРС-та. "Сигнализирах го и затова, че двама членове на ВСС са се запознали със следствени дела и оперативни материали - действията им са незаконосъобразни, въпреки че са имали допуск, защото в законът е казано, че те имат достъп до специални разузнавателни средства само по дела, по които работят", обясни той. Прокурорът заяви, че ще защитава правата си докрай. "Агитката може да е двойна пред ВСС, но като се затворят плътно прозорците - тя трудно се чува", каза още Ситнилски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4916 |15.09.2013 Граждански сдружения искат законови промени, за да участват в политиката . 11| 5283 |12.09.2013 САЩ искат 8000 либийски войници да се обучават в базите ни . 34| 5208 |11.09.2013 Контрапротестиращите искат Маргарита Попова за президент . 24| 5561 |08.09.2013 БСП обещават социален пакет, ГЕРБ искат вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads