Реклама / Ads
30| 5023 |15.07.2013 НОВИНИ

Ситнилски: Със СРС-та се размахва пръст на ВСС

.
Камен Ситнилски, член на ВСС
Не мога да си обясня излизането на тези СРС-та, освен с едно размахване на пръст на Висшия съдебен съвет - да стане по-послушен и да бъде в тон с нечии настроения отвън, по повод предстоящите избори на административни ръководители през тази и през следващата година, а може би едно цялостно дестабилизиране на ВСС.
 

Това каза Камен Ситнилски, член на Висшия съдебен съвет (ВСС). Етичната комисия го изслуша днес във връзка със скандала с разпространените записани разговори между членове на съвета и прокурори.

Не мога да кажа откъде идват СРС-тата. За мен е тревожно, че излизат от нечии дела. Това са извадени извън делата веществени доказателствени средства (ВДС), което е много страшно. Ако се проведе СРС, и след това подготви във връзка с него ВДС, то, ако е свързано с делото, остава в делото, ако не е, трябва да се унищожи. А тук просто е предоставено за публикуване", каза Камен Ситнилски.

"Някои знаят през 1992 година на кого пречех. Сега сигурно лицата са други, но може би интересите са същите. Не мога да кажа на кого съм неудобен", заяви Камен Ситнилски пред журналисти. Магистратът заяви, че е готов да си тръгне, ако се докаже, че е манипулирал колегите си.

Предложих на колегите от Комисията по етика да се създаде временна комисия или същата комисия да извърши анонимна анкета сред делегатите, като зададе няколко въпроса - някой манипулирал ли ви е, кой го е направил - Боев, Ситнилски или друг, каза Ситнилски.

"Ако колегите отговорят с „да", да си заминаваме. Ако колегите отговорят „не", си продължаваме работата. Ако се докаже, или колегите, които са ме предложили, кажат, че съм ги манипулирал, ще си тръгна. В противен случай - не", каза още Ситнилски.

"Не съм чел излезлите СРС-та. Може би в интерпретацията, в съжденията на фактите, има много изкривяване, защото просто самите факти липсват. Имал съм и други провокации във връзка с работата ми с организираната престъпност", добави Ситнилски. По думите му, съществува възможност тези СРС да са излезли от прокуратурата, което го притеснява.

"Не ме смущават тези, които са на протести пред ВСС. Аз съм сигурен, че тези хора малко знаят какво правят. Преди да изляза в отпуска преди 2 седмици, попитах една жена какво прави. Тя отговори, че протестира срещу някакъв човек, когото не познава. И аз си влязох във ВСС, а те останаха да викат", обясни Ситнилски за протестите пред ВСС, на които се иска оставката му.

На въпрос - защо са били подслушвани прокурорите Емил Христов и Иван Ванчев, Камен Ситнилски отговори: "Мисля, че във връзка с водени досъдебни производства срещу неизвестни извършители във връзка с някаква корупционна дейност".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5379 |11.07.2013 Без дебати приеха промени в закона за СРС-тата . 16| 6003 |29.06.2013 МВР шеф спрял СРС-та срещу братя Галеви . 54| 5793 |27.06.2013 Президентът: Няма да допусна Сидеров да ми размахва пръст! . 12| 5339 |14.06.2013 ГЕРБ: Законът за СРС-тата е с пробойни. Бисеров: Не е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads