Реклама / Ads
66| 8822 |19.10.2010 НОВИНИ

Скандал в БТВ, Я. Янев се репчи на водещите

.
Яне Янев
Цветанов бил платил пари в брой за апартаментите си, размаха документи Янев и се врече, че предстоели още интересни неща.
 

Искам да уведомя вашата аудитория, че тази сутрин не съм тук по ваша покана
, а за да уведомя българския народ по закон за това, което искам да кажа, обяви по БТВ лидерът на РЗС Яне Янев, който 11 месеца не бил стъпвал студиото. Никога не съм бил и няма да бъда говорител на Алексей Петров, енергично съобщи той. Прочел изявлението на Петров пред журналистите, защото не обичал да интерпретира. Още вчера той завел съдебен иск за клевета и обида срещу думите на Цветанов, че Янев бил политически рекетьор и измамник.

Цветанов заяви, че не е дал нито лев кеш за закупуване на въпросните си апартаменти, каза Янев и показа нотариални актове. Един министър си позволи да ви лъже в очите, обърна се Янев към водещите. Там пишело, че за имотите са дадени пари в брой, а не по банков път.

Защо преди пускането на Петров политически новини около вас нямаше?, попитаха водещите. В други медии, конкурентни на вашата, бях канен, но на вас са ви казали да заличите медийно РЗС, съобщи Янев. Цветанов е на 45 г., той не може да е започнал работа на 16 години, за да има 27 години трудов стаж, уведоми още лидерът на РЗС. Документите били публични, само усилие било необходимо, добави той и обяви, че още през февруари била изнесена информация за тези имоти. Ако това беше така, щяхме оттогава да говорим, възпротивиха се водещите и помолиха да не се коментира редакционната политика на БТВ.

Цветанов е предал декларация за предотвратямане на конфликт по интереси, докато бях председател на Комисията, каза Янев. Фирмата на Тодор Бояджиев, с когото са кум и кумец, има спечелени 17 обществени поръчки, голяма част от които в Столична топлофикация, обяви още Янев. Това били фирми измамници, източващи ДСС. Не Яне Янев е ходел при подсъдими, а Цветанов, защото същият Т. Бояджиев е бил арестуван за контрабанда на цигари и е бил под домашен арест. Цветанов е кум на задържан с няколко прокурорски постановления, каза още Янев.

Тепърва предстоят да се случат няколко много любопитни неща, зарече се Янев. Той щял да връчи днес още документи на шефа на НАП Кр. Стефанов.

- Искаме, когато изнасяте някакви данни, да сте убедени в някаква морална чистота, каза В. Николаев.

- Викторе, не слушай какво ти казват в слушалките, посъветва Янев и продължи с констатацията, че Цветанов бил жалка личност, безглаголен и тръгвалс 1л. ед.ч., пък завършвал с 1. мн. ч. Журналистите се опитаха да обяснят на Янев, че ролята на журналистите била да се съмняват. Благодаря ви, че ми изяснихте това, каза Янев.

- Пропуснахме рекламите, които финансират БТВ, пък аз така и не разбрах кой финансира РЗС
, вметна Цолова и добави, че интервюто продължило много дълго.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5274 |14.10.2010 Скандал! Слагат соя в кайма “Стара планина” . 12| 8113 |13.10.2010 Данъчни спипаха имот на скандален медиен бос . 36| 8877 |08.10.2010 Запечатаха скандалното пристанище на олигарсите Диневи . 4| 4699 |07.10.2010 Скандална наредба праща 4000 на улицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads