Реклама / Ads
1| 5643 |29.02.2016 НОВИНИ

Ев. Славкова: Има пробойни и при по-малките партии в Реформаторския блок

.
Евелина Славкова
В Реформаторския блок вече се наблюдават "пукнатини" и при политическите субекти, чийто глас досега не се е чувал особено силно, коментира пред БНР социологът Евелина Славкова. Тя посочи, че вече се отчитат разломи и пробойни при по-малките формации като БЗНС и партията на Корман Исмаилов.
 
Бойко Борисов направи важен тактически ход – подписа документа (анекса към коалиционното споразумение – бел. ред.) и прехвърли топката в полета на реформаторите, коментира Славкова. Когато имаш такова послание към хората, забавянето на подписването, промяната на неговото наименование – това създава усещането, че е много трудно да се подпише нещо, което няма да има реална стойност при определянето на политиките, смята тя.

Славкова нарече отношенията между ГЕРБ и РБ доста странни и ги оприличи на семейни отношения, в които хората се карат, но в същото време създават впечатление, че не могат да осъществят комуникация помежду си.

Цветан Цветанов в определени ситуации отново започва да става говорител на Борисов, отчете социологът и обясни, че Цветанов и ГЕРБ според нея нямат интерес той да бъде кандидат-президентското лице на партията. Славкова прогнозира издигането на друга политическа двойка, извън настоящия тандем Плевнелиев - Попова.

Нормално е при раждането на нов политически субект, който се опитва да запълни една ниша, да има такъв тип послания, които звучат ярко и провокативно, заяви Евелина Славкова относно призива на лидера на ДОСТ Лютви Местан премиерът да оповести имената на олигарсите и изявлението му, че започва обратното броене за ДПС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4305 |11.02.2016 Ев. Славкова: Новите политически субекти са с все по-кратък живот . 0| 3957 |18.06.2015 Цветанов: Не можем да говорим за пробойни в мнозинството . 12| 5336 |14.06.2013 ГЕРБ: Законът за СРС-тата е с пробойни. Бисеров: Не е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads