Реклама / Ads
11| 42197 |14.12.2019 ГЛАСЪТ

След НС на БСП - Пеевски срещу Нинова за „Позитано“ 20

.
Прав е Драгомир Стойнев, който бил казал пред парламентарната група, че ако не гласува за Цацаров, ще бъде размазан от Пеевски. Защо от Пеевски няма да ви казвам, не сте идиоти. Дали това са точните думи на Стойнев, няма как да знаем, но негови съпартийци ги предават такива.
 

И им вярваме, защото преди това по бТВ депутатът и бивш енергиен министър в кабинета „Орешарски“ рече: Безспорно Сотир Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ. Той е доказал, че може да бъде независим от управляващите“. Вие не сте идиоти, но за Стойнев не съм сигурен. Поне говори като такъв. Дали си вярва е отделен въпрос. Пак негови колеги припомнят израза, че като министър  служебния автомобил на Стойнев бил по-често пред х-л „Берлин“, отколкото пред министерството. И това може да е слух, както и един друг зловещ, според който имало бели пликове за него, доставяни му ту от Пеевски, ту от главния свидетел на прокуратурата по делото „КТБ“ Бисер Лазов. Но има зли хора, които все се опитват да очернят светлите имена на морални колоси като Пеевски, Лазов и Стойнев.

 

Същите злобари хвърлят кал и в Герговата градина. Той, по линия на масонската ложа Слънце-Ориент изкомандвал пловдивските и някои други депутати да гласуват устремно за Цацаров. Възможно е също, да е действал по линия на ГЕРБ, де да знае човек. Нали оттам му дойдоха едни милиони за варненски имот с голяма дупка в него. Той пък обещал сградата на ЦУМ, а в сделката влизал и Слънчев ден. Ужасни слухове, ви казвам.

 

Спомняте ли си един финансов министър – Петър Чобанов? И той беше от БСП и много се стара, когато КТБ трябваше да бъде фалирана. Фалираха я. След това едрото момче – но не чак колкото истински едрото – стана депутат от ДПС. Тогава гаднярите заговориха, че това било награда за свършената добра работа, но не ми се вярва. Такъв чист човек не може да се измята като мокра дъска…

 

Някои фантазьори скочиха веднага след гласуването на Цацаров: 27 от БСП гласували „за“ – 27 предатели. Наивници. Много повече са. По бизнеса ще ги познаете. А това, че се напреварваха след гласуването да стиснат десницата корава на новия шеф на КПКОНПИ, показва, че има защо.

 

Но да се върнем към прочувствените думи на Драго, че Цацаров доказал, че е независим от управляващите. Естествено, нали затова Пеевски го е водил при Цветан Цветанов, когато беше вице-премиер и вътрешен министър, за да му каже, че е готин и независим от управляващите. За какво друго. После пък софийския градски прокурор Николай Кокинов каза на самия премиер Борисов, в къщата му в Банкя: „Ти си го избра“. За Цацаров пак ставаше дума, което е истинско доказателство за неговата независимост.

 

Всъщност може би нещата са малко по-различни. Отначало, докато стане главен прокурор и докато си стъпи на краката, Цацаров може и да е бил зависим от управляващите. След това обаче е станало обратното – управляващите са станали зависими от Цацаров. Има и защо. Иначе защо всички ще се надпреварват да го хвалят и препоръчват. Ако беше се обсъждало назначението му за шеф на Инспектората на ВСС, пак същите думи щяха да се изрекат по негов адрес. Ако пък бе изпратен посланик в някоя голяма държава – отново характеристиките щяха да са отлични.

Но пък и Цацаров да е толкова независим не е за вярване. Независими в България няма – всеки все някъде е стъпил на криво, а друг го е видял. Въпросът е дали Цацаров е само благодарен – вече седем години – на кръга, който го направи главен прокурор или е зависим с нещо.

 

Корнелия Нинова сигурно може да бъде упреквана за много неща, но истината е, че единствена през последните години се опитва да изчисти партията от хора на ДПС, ГЕРБ и задкулисието. Това я прави нежелана от свои и чужди.

 

Но иначе сме натовска държава, членка на ЕС, която обича Русия и жали за Тодор Живков, управлявана от десница с комунистически гръбнак, опозицията която е лява, но пълна с пеевисти, а доганистите са управляващи опозиционери. Не разбирате нищо? Това е целта.

 

А Пеевски не отишъл на гласуването за Цацаров в НС, защото вече имал сигурни 165 гласа... От Андрей Луканов насам - все същото.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 23273 |04.12.2019 След като оправи държавата, Борисов ще стане разследващ журналист с камерка и сайтче . 42| 49913 |21.11.2019 greshka303 . 37| 12241 |20.11.2019 Чакахме Батман и Супермен - получихме Гешев, Цацаров и Пеевски . 17| 14122 |19.11.2019 След 30 години демокрация бизнесът поиска медии като в Северна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads