Реклама / Ads
21| 7534 |06.04.2012 НОВИНИ

Следствието знае втория съучастник в убийството на Белнейски

.
Жоро Стоицев
Знаем кой е вторият съучастник на Лазар Колев в жестокото убийство на сестрите Белнейски. Негов генетичен материал е открито в едното момиче. Той вероятно е изнасилил едната от сестрите и може би е помагал при прикриването на престъплението.
 

 

Това обяви по Би Ти Ви следователят Веселин Мартински, който разплете зловещото убийство и изправи Лазар Колев пред Темида след като делото боксуваше три години.

 

Мартински обаче предупреждава, че ако не се съберат достатъчно годни доказателства срещу втория заподозрян, той може да се измъкне от правосъдието. Следователят изрази недоумението си от факта, че майката и бащата на сестрите искат делото да бъде върнато за ново доразследване. Той няма представа защо на този твърде късен етап те излизат с такава позиция. Според него по този начин Лазар Колев може за дълго време да избегне налагането на съдебно наказание и процесът отново да забоксува.

 

По ТВ 7 пък бившият шеф на РДВР – Пазарджик Жоро Стоицев обяви, че още от самото начало Лазар Колев е бил сред 10-те заподозрени за убийството. Той бе категоричен, че няма манипулации с резултатите от детектора на лъжата, а вуйчото на Колев е невинен и спекулативно се замесва в делото. Според Стоицев лични взаимоотношения между лекари и политици са рефлектирали изключително негативно върху бързото разкриване на убийството, а всички негативи за това е понесло МВР.

 

Стоицев съобщи, че още в началото на разследването са били извлечени два непълни ДНК профила и чрез скринингов метод е можело да се установи към кой род принадлежат евентуалните убийци. Така е започнала проверка в Пазарджишко и се е стигнало до Лазар Колев.

 

Жоро Стоицев бе също категоричен, че въпреки многото спекулации, по делото никога не е имало политически чадър. Пред камерите и на двете телевизии майката на двете убити момичета Фани Белнейска не може да даде задоволителен и логичен отговор защо сега е поискала доразследване на убийството и изясняване на другите заподозрени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 8198 |04.04.2012 Цв. Цветанов: Знаем името на мозъка на "Наглите", той е с чисто минало . 62| 6971 |25.03.2012 Митко Стоянов знаел как да разпадне ПГ на Атака . 9| 5414 |23.03.2012 Ковачки не знаел защо е в съда . 47| 7113 |06.03.2012 Разпитват Хабсбург в следствието за далавери на Любо Павлов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads