Реклама / Ads
1| 5951 |01.11.2011 НОВИНИ

Сменят шефове в "Булгартабак"

.
Промени в ръководството на "Булгартабак холдинг" ще гласуват акционерите на компанията на общото й събрание днес.
 

 

Предложението е в съвета на директорите да влязат бившият шеф на компанията Ангел Димитров, един от шефовете на "ВТБ Капитал" - Александър Романов, съдружникът на Любка Качакова и участник в "Българския Великден" Явор Драганов, бившият вече финансов директор на "Билла България" Венцислав Чолаков и собственичката на фирма за авторемонти Миглена Христова, пише "Дневник".

Държавата продаде своя дял от 79.83% от "Булгартабак холдинг" в края на август срещу 100.1 млн. евро. Купувач стана единственият участник в конкурса - регистрираното в Австрия специално за целта дружество "БТ Инвест". Официално зад него стои руската държавна банка ВТБ чрез дъщерното си дружество "ВТБ Капитал". Все още остава неизвестно името на истинския купувач на холдинга, който е клиент на ВТБ.

Дни след като продажбата на "Булгартабак холдинг" от държавата на руската банка ВТБ стана факт, от компанията са пуснали известия, че ще бъдат сменени съветите на директорите на трите водещи предприятия в групата.

За края на ноември са насрочени на "Благоевград БТ" и "София БТ". В съвета на директорите на "Благоевград БТ" ще влязат Явор Драганов и Миглена Христова на мястото на Ясен Попвасилев и Емил Сандев. Своят пост ще запази изп. директор на дружеството Петър Папучаров. В "София БТ" също ще бъде подменено частично ръководството - вместо Румен Порожанов и Красимир Петров в него ще влязат Венцислав Чолаков и Ангел Димитров. Поста си запазва Ирена Вълева.

Печалбата на Благоевград-БТ за деветмесечието на 2011 г. се стопява с 80% на годишна база до 2.06 млн. лв., показва отчетът на дружеството. Продажбите за периода се увеличават с 21% на годишна база до 146 млн. лв. София-БТ АД от януари до септември има продажби за 119 млн. лв., което е ръст с 21% на годишна база. Печалбата обаче се свива с две трети.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8711 |06.10.2011 Р.Овч. отмъкнал 21 млн. долара от "Булгартабак" . 11| 7044 |16.09.2011 МВР-шефове дават, серж. Кирилов - не дава! . 18| 7574 |31.08.2011 Австрийци взимат "Булгартабак"? . 8| 5489 |04.07.2011 БАТ единственият стратегически играч за "Булгартабак"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads