Реклама / Ads
15| 5043 |10.03.2009 НОВИНИ

София -непочистена и задръстена; кметът вини концесионера

.
Кметът обяви, че понастоящем срещу него имало политическа атака от страна на БСП и ДПС. На софиянци днес не им беше до политика, когато газеха през кишата и продължаващите задръствания.
 

София осъмна непочистена от снега, поради факта, че тази нощ концесионерът „Новера” нито е излязъл да си прибере сметта, нито да почисти улиците, обяви по БНТ кметът на София Бойко Борисов. Той обясни, че междувременно е пренасочена техника от други фирми, за да може да започне почистването. Поведението на "Новера" показвало, че вчерашното решение на Столичния общински съвет за прекратяването на концесията на фирмата, прието с пълно болшинство, се е оказало правилно. Неизпълнението на задълженията си фирмата обяснила с отсъствие на своите работници-цигани. Борисов обаче осведоми, че разполага с информация за оказван натиск върху цигански организации за това работниците по чистотата да не излизат на работа. Борисов се е свързал и с премиера Станишев, за да му се съдейства службите и МВР да не оказват натиск върху работниците в чистотата, както и да се вземат мерки по случая с пребитите служители на общинска фирма „Чистота”. Премиерът обаче все още не бил дал отговор на кмета.

В 19-те столични района на „Новера” били вкарани четири фирми, които извозвали кофите. За Борисов по-добрият вариант бил прекратяване на договора с „Новера” и създаване на общинско предприятие за почистване. До 1 април щели да се закупят необходимите кофи и те ще бъдат общински. Кметът обяви, че понастоящем срещу него имало политическа атака от страна на БСП и ДПС, а примери за това били демонстрацията на общинските съветници с плакати пред общината, както и  организираният протест в Суходол. 

boiko_smet_1.jpg  снимки Вяра Йовева

Междувременно от КАТ съобщиха за Frognews.bg, че все още задръствания има по цялото Околовръстно шосе на столицата, по булевардите "Д. Несторов" и "България" обичайните колони са още по-дълги, както и по целия "Орлов мост", по бул. "Евлоги Георгиев", на бул."Сливница" и около "Руски паметник".

Снежната покривка от около 2-3 сантиметра, с която София осъмна, вече е стопена, затова пък водата и кишата навсякъде по столичните улици е в изобилие. Градският транспорт закъснява, както и бързащите за работа и вече изнервени софиянци. До края на деня времето ще се задържи студено, ветровито и мрачно, но през нощта облачността ще се разсее и утре в Югозападна България се очаква отново слънчево време. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 4674 |05.03.2009 Сините в София решиха без стари муцуни в листите . 0| 4891 |04.03.2009 13 международен София Филм Фест . 12| 5636 |28.02.2009 Шпионският център на САЩ се мести от София в Белград . 31| 5568 |13.02.2009 Багдад се избави от уличните псета. А София?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads