Реклама / Ads
20| 4761 |05.12.2013 НОВИНИ

София с още 100 млн. заем! Пак бъркат в джоба на столичани!

.
Комисията по стопанска политика към Столичния общински съвет прие идеята на Любомир Христов – зам. кмет по транспорта, търговското дружество собственост на общината – “Център за градска мобилност”ЕАД да тегли 100 000 000 лв. заем. Интересното в случая е, че с парите ще се покрият натрупани с годините задължения към оператори в транспорта, също собственост на общината.Това съобщи за "Фрог нюз" Гергана Владкова, председател на УС на Софийския обществен съвет.
 

Самият Любомир Христов заяви, че от 2011г. насам били предприети стъпки за покриване на дълговете, но все пак те растели и трябвало да се намери решение за тяхното разплащане.Всичко това се случваше през годините, в които кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, докато откриваше някое ново пътно съоръжение, със срамежливата си усмивка печелеше симпатиите на софиянци чрез медиите, обяснявайки как въпреки поскъпването на горивата общината успява да задържа цената на билета непроменена… Но това бе до вчера.След като мениджърския гений на Любомир Христов роди идеята за 100 милиона заем за дружеството с 4 милиона годишна печалба*, последва ново негово изявление – цената на билета за масовия градски транспорт от догодина щяла да се покачи поне с 10%, но това щяло да стане ясно през февруари, пише Владкова.
    
“Софиянци трябва да си дадат сметка, че политиката на общинарите постоянно да вземат заеми бърка директно в техния джоб. Един пример за това са новите цени и условия в синята и зелена зони, целящи единствено увеличаване на приходите за “ЦГМ“ ЕАД. Заради липсата на ясна политика за решаване на транспортната задача в столицата градското управление е влязло в спиралата на постоянни заеми. От една страна се теглят кредити в милиони за ненужни естакади и пътни съоръжения облекчаващи автомобилния поток, а от друга посредством заеми за милиони се спасява масовия градски транспорт.”,алармират още от Софийски обществен съвет
    
Гражданите от СОФИЙСКИ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ настояват от столичната администрация да бъде потърсена отговорност на виновните за престъпното нехайство в управлението на материалните средства на Общината.

За обслужването на заем от 100 мил. при 7% лихва и срок за погасяване 25 години са нужни около 8,5 милиона на година или общо около 212 милиона, обясняват от съвета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5792 |02.12.2013 25 мъже биха 2-ма бежанци в София . 7| 6580 |30.11.2013 Поскъпва билетът за градския транспорт в София . 6| 7158 |27.11.2013 Сняг и виелици в София, Фандъкова със забележки към почистването . 17| 5227 |26.11.2013 Орешарски кани двама премиери в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads