Реклама / Ads
33| 107560 |01.11.2023 НОВИНИ

Из социалните мрежи: "Потрес - Вижданията на Ваня Григорова за образованието в София"

.
Източник: скрийншот
Потрес: Вижданията на Ваня Григорова за образованието в София. Социалните мрежи и днес гърмят след изненадващата за мнозина новина, че Ваня Григорова отива на балотаж с Васил Терзиев в битката за София. Събрахме част от мненията.
 

От интервюто по бТВ, но трябва да се гледа заради невербалното поведение и акцентите, позите, мимиките.

 

- Как ще махнете разликата между елитните и неелитните училища? Например в Немската гимназия ще се влиза без изпит?

 

- Например кварталните училища трябва да станат достатъчно елитни и достатъчно добри. Както за моето дете, така и за всяко дете.

 

- Как ще стане това?

 

- С подобряване на материалната база. Разбира се!

 

- Елитността и материалната база не са чак толкова свързани. Да, приятно е, но...

 

- Това не е така. Категорично не е така! Когато детето трябва да влезе в един кабинет, който не е ремонтиран от 15 години, когато трябва да влезе в един салон, който не е отоплен, когато няма минимални условия за това детето да учи там, нима това е достатъчно добро училище за нашите деца?!

Защото НЯКОИ могат да си позволят да учат в ЧАСТНИ УЧИЛИЩА (натъртва!), могат да плащат ОГРОМНИ ТАКСИ (натъртва) за Американския колеж, да речем, други ПРОСТО трябва да си стоят в кварталното училище!!!

 

- Но всички езикови училища са държавни училища? Те са елитни училища и са държавни. И никой не плаща за тях.

 

- Само, че не могат всички деца да бъдат там, нали?!

 

- Защото се кандидатства. С успех се кандидатства.

 

- В крайна сметка на нас са ни важни всички деца. И затова си говорим за ключови кадри, които липсват като заварчици, шлосери. Защото превърнахме столицата в пазар.Крайно време е да спрем тази тенденция!...

 

Фактор: "Според Ваня Григорова, училищата в столицата ще станат елитни, ако се ремонтират, а в езиковите гимназии ще се влиза без изпити."

 

Victor Stoyanov, Facebook

 

 

Лена Бориславова: "Едно е ясно - за Борисов е много по-изгодно и удобно да управлява София, както досега с Ваня Григорова и дългогодишните си авери като Волен Сидеров или Кирил Добрев, или Румен Петков, вместо с Васил Терзиев, защото Васил Терзиев няма да позволи като кмет на София да имаме корупция, зависимости и продължаване на тези схеми, които имахме досега."

 

Радослав Бимбалов: След като изтърпях записа на новата класна ръководителка на София (днес, Лице в Лице) мога да кажа едно нещо със сигурност:


Тази популистка е по-опасна от Костадин по една причина - и двамата говорят измамни глупости, но той знае, че са такива.

 

Антон Гицов, Вижте това мнение- че Нинова работи срещу Григорова.

 

Тя винаги е работела срещу всеки, който може да я засенчи. Така използва Елена Йончева, но не не и помогна по казуса с Барцелонагейт срещу Борисов и накая я шкартира, така постъпи и с Радев, а който в показа, че няма да бъде държан на каишка от нея и се изяви като политик с по-високо одобрние от нея и тя му обяви война. Така и прогони заместниците си Валери Жаблянов и Крум Зрков, члнове на НС на партията и много по- кадърни от нея., които я критикуваха.

 

 

"По-добре държавна собственост, вместо Държавна сигурност", казва Борисов в подкрепа на Ваня Григорова на втори тур., написа във своя Facebook журналистът Иван Бакалов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3906 |01.11.2023 Радев: Днес, утре и всякога ще се нуждаем от нашите учители и просветители . 2| 3907 |01.11.2023 НОИ: Пенсиите ще се изплащат от 7 до 20 ноември . 0| 3871 |01.11.2023 Европейската комисия съобщи, че е одобрила трета подобрена ваксина срещу COVID-19 . 8| 4047 |01.11.2023 Митко Павлов: Хибридната война не е просто израз - тя засяга всеки един от нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads