Реклама / Ads
22| 5153 |21.01.2014 НОВИНИ

Социолог: 2013 беше годината на Плевнелиев!

.
Росен Плевнелиев
Имаме серия от жестове на президента, които наистина не се вписват в досегашната ни представа за президентската институция; ако има някакви критики към него, те са по-скоро, че не е бил достатъчно решителен, а не в това, че е взел определена позиция.
 

Миналата година беше годината на Плевнелиев, заяви за "Фокус" социологът проф. Антоний Гълъбов в коментар на отчета на президента Плевнелиев за две години от мандата му. "Мисля, че миналата година беше неговата година. Защото ми се струва, че събитията от миналата година го промениха по посока на малко по-различно разбиране за ролята на президентската институция", коментира социологът проф. Антоний Гълъбов. 

"Имаме серия от жестове на президента, които наистина не се вписват в досегашната ни представа за президентската институция, но и обстоятелствата са такива, че имаше нужда дори от още по-решително действие според мнозинството от хората, които наблюдават поведението на президента. Ако има някакви критики към него, са в това, че по-скоро не е достатъчно решителен, а не в това, че е взел определена позиция. В това отношение наистина ми се струва, че миналата година го промени, от гледна точка на готовността да се взема и отстоява позиция, независимо от доминиращите оценки. През 2012 г. ситуацията не беше такава, тя не налагаше заемане на толкова категорични позиции, колкото през 2013 г.", обясни проф. Гълъбов. 

По отношение на отчета на президента Росен Плевнелиев вчера, той заяви, че представянето е било балансирано, с ясно повтаряне на позиции, които бяха заемани и през миналата година. "Показателно е, че те отзвучаха по различен начин в това доста сложно медийно пространство, което имаме. По някакъв начин различните медии и различните коментатори чуха различни неща. Това е част от спецификата на този тип комуникация, защото при един подобен подробен годишен отчет, има твърде много теми и твърде много възможности всеки да си избере онова, което му се струва най-удобно", каза проф. Антоний Гълъбов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5574 |17.01.2014 Социолог: В БСП падат маски . 3| 5494 |02.01.2014 Нели Куцкова: Свекърва ми си беше събрала пари за погребение, крадците са ги взели . 18| 5699 |23.12.2013 Дянков: Беше интересно да съм вице, но няма да повтарям . 15| 5320 |22.12.2013 Социолог: Симпатизанти на БСП или ДПС не симпатизират и на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads