Реклама / Ads
26| 14716 |30.05.2020 НОВИНИ

Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Отвличат ни вниманието

.
Списъкът на Шиндлер...
Със сигурност списъкът с имена и цифри, пуснат до медиите от прокуратурата ще събуди интерес. Познати имена и милиони записани срещу тях. Най-вероятно са предполагаемите активи на въпросните личности. При това сметките са отпреди години, защото част от хората отдавна не са между живите.
 

Разбира се, че прокуратурата цели нещо с пускането на любопитната бележка, залепена на някаква снимка и писана от единия от братята Бобокови.

Едно от първите предположения е, че главният прокурор цели чрез въпросната загадка да отвлече общественото внимание от неприятни за властта теми. Например:

 

- Разкритията на бизнесмена Васил Божков.

- Забъркването на министър Горанов в неща, които са меко казано незаконни.

- Съмнителната идея да се създава Държавна петролна компания.

- Безпочвени обвинения и арести, дело на прокуратурата.

- Нежеланието на прокуртурата да се заеме с приближените до властта олигарси.

- Неприятните въпросителни около случая с 360-те кг кокаин в Студентски град.

- Изчезналите над 800 млн лева от митниците по „китайското карго“.

 

Появата на един такъв списък е параван за прикриване на нещо много по-голямо. Например кой управлява всъщност държавата и каква е ролята на прокуратурата в това?

 

Сещам се за един друг списък, за който се мълчи упорито. Защо държавното обвинение не публикува министрите, политиците, олигарсите, висшите магистрати (прокурори) и масони, с които е контактувал и уреждал съдебни дела офицера от НСО Борис Иванов - същият, който ръководел група за поръчкови убийства, както твърди обвинението? Лично говорителката на Гешев – Сийка Милева увери, че се знаят имената на въпросните хора. Този списък публикувайте. Или списъка на спестените от шефа на КПКОНПИ имена на политици в отчетния му доклад? И списъка на офшорките, който предишнит главен прокурор поръча миналата година и после настъпи тишина.

 

Ако главният прокурор наистина иска да привлече цялото ни внимание и спечели доверието ни, нека се престраши и влезе в х-л „Берлин“, откъдето да извади папките с компромати за висшия политически клир…

 

Списъкът на Гешев не е списъкът на Шиндлер. Сравнението изглежда нелепо, но само на пръв поглед. Амбициите на главния прокурор са да е герой – като Шиндлер например, - който въпреки лошите, спасява не просто 1000 евреи, а цялата държава и гражданите от престъпността и корупцията. Нищо по-малко.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8007 |30.05.2020 Журналист: Списъкът прилича на оценка на активи и пасиви. Нямам големи очаквания . 28| 10109 |29.05.2020 Христо Иванов: Иван Гешев приключи морално мандата си . 19| 15539 |29.05.2020 Илиан Василев: Пеевски иска да изтръска поредния богат българин за да му вземе парите през Гешев . 4| 7042 |29.05.2020 Димитър Марков: Гешев ще трябва да даде оценка за Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads