Реклама / Ads
8| 4537 |08.10.2009 НОВИНИ

Станишев бил балансиран и щял да издържи на конгреса

.
Антон Кутев
Противниците му искали с апаратни хватки да овладеят партията и да поставят нов човек, за да го контролират от двете страни, обясни Антон Кутев, според когото хора от ръководството на БСП имали много лошо име.
 

На заседанието на Градската организация на БСП вчера бяха оплюти почти всички, не пострадаха само Бойко Борисов и Симеон Дянков, пошегува се по БНТ секретарят на ИБ на БСП Антон Кутев. Той се възмути, че същите хора, които сега се активизирали, стоели от лявата и от дясната страна на Станишев. Ако някой от тях е искал нещо да променя, можеха да го направят и досега, но вече позицията им е безпринципна, обясни той. Станишев доскоро можеше нещо да променя, нещо да добавя, но след изборите няма реални промени. Нов, млад човек, който тепърва ще овладява партията, гарниран със същите хора отстрани, няма да има голям успех, категоричен беше социалистът.

Големият вододел в партията няма да бъде този конгрес, а през 2011 година, когато има местни и президентски избори, прогнозира Кутев и заяви, че тогава ще се решава кой ще управлява партията.

Станишев е политик, консенсусен човек, човек на балансите, каза Кутев. Овчаров си дава сметка, че не може да овладее партията, затова му трябва човек, когото да контролира, обясни той. Този сценарий е много по-възможен, според него.

Смятам, че Станишев ще издържи на този конгрес, предрече Кутев. Станишев не се опитва да организира с апаратни хватки конгреса, отишъл е в един-два града, за да поговори с хората. От другата страна категорично го правят, добави той, но не можа да каже какво се обещава на тези срещи, защото не го канели на тях. Това е стара практика в БСП, обобщи Кутев.

Някои хора от БСП имат много лошо име в обществото. Защо Яне Янев не се занимава с мен и с мои "офшорни сметки", а се занимава с Овчаров, попита Кутев и отсече: "Аз в далавери не съм участвал, но съм загубил част от имиджа си, защитавайки хора като Петков и Гагаузов, защото те са част от моята партия". БСП е кауза на 118 години и не може да бъде отписвана. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4512 |07.10.2009 Софийските социалисти чакат Станишев на дебат? . 11| 6857 |07.10.2009 Кабинетът "Станишев" харчел като за световно . 0| 5167 |04.10.2009 Иван Костов: ДАНС е управлявана от Станишев . 2| 4809 |04.10.2009 Станишев брани ДАНС пред македонски медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads