Реклама / Ads
19| 4995 |03.05.2013 НОВИНИ

Станишев: БСП ще защити хората от ГЕРБ

.
Източник: БСП
БСП ще предпази всички хора, които са притеснявани и тормозени от ГЕРБ. Никой не може да бъде заплашван в 21 век заради политическите си убеждения. БСП ще бъде гарант, за да може знаещите и кадърните да имат спокойствие на работните си места.
 

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на брифинг в Сливен днес. Преди това той се разходи по улиците на града и разговаря с хората за проблемите им.

Станишев е категоричен, че България се е разделила с едно изключително цинично и неефективно правителство, което е предпочитало да се оправдава със всички други, но не и да погледне собствените си грешки. „Виждали ли сте по-жалка власт, която беше изгонена с камъни от хората, а продължава да се оправдава с предишните. Как не ги е срам - забравиха за майките с деца и непрекъснато се оправдават с пенсионерите, че изяли резерва, но не забравиха да си раздадат 170 милиона лева бонуси само в НАП и министерство на финансите. Пари за бонуси има, а за майчински и пенсии не", възмути се Сергей Станишев. По думите му това са тотално сбъркани приоритети за всяко едно правителство.

Лидерът на БСП припомни, че освен 4 милиарда лева от фискалния резерв, ГЕРБ са похарчили още 4 милиарда лева от нови заеми. „Това са дългове, които ще плащаме всички ние, заради бездарното и некомпетентно управление на ГЕРБ", каза лидерът на БСП. Станишев обясни, че ГЕРБ си гледат само техните икономическите интереси и точно това е донесло още 400 000 нови безработни. „Борисов и Цветанов трябва да се извинят за лъжите си на всички българи, защото подведоха хората и не направиха нищо от това, което обещаваха преди 4 години", каза още Станишев.

В отговор на журналистически въпрос за тежкото състояние на здравната система, Сергей Станишев отбеляза, че трябва спешно да се възстанови държавният ангажимент към здравето на българите. „4 години Борисов и Дянков гледат на здравето на българите като на счетоводство. Ние ще възстановим общинското здравеопазване, за да може хората във всяко едно населено място да получават адекватна грижа", каза лидерът на БСП. Станишев бе категоричен, че са необходими и по-строги правила и контрол върху лекарствената политика. „Та някои лекарства скочиха с 500%. Какъв контрол има - никакъв! Всичко в момента обслужва частни интереси на хора от ГЕРБ и близки до тях фирми", заяви Сергей Станишев.

Според Сергей Станишев е очевидно, че подслушването е ставало по разпореждане на Цветан Цветанов. „Прокуратурата заяви, че има достатъчно доказателства, че той е разпоредил незаконно подслушване. Няма как Цветанов да избегне от отговорност в една законова, правова страна. Всичко това се е случвало и със знанието на г-н Борисов. Точно за това чуждите медии пишат, че в последните 4 години, България се е управлявала като охранителна фирма", припомни лидерът на БСП.
По думите на Станишев всеки един българин днес трябва да си зададе простичкия въпрос: „Харесвам ли начина, по който живея днес. По-добре ли живея сега в сравнение с 2005-2009 година?".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4837 |03.05.2013 Станишев: България беше управлявана по престъпен начин . 25| 5561 |03.05.2013 Петър Чобанов: Единствено по силите на БСП е да върне България на хората . 79| 5915 |02.05.2013 Станишев: Разликата между Борисов и Цветанов са 3 години затвор . 23| 5046 |02.05.2013 Сергей Станишев: След изборите ще стартираме форуми с гражданско участие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads