Реклама / Ads
17| 4489 |08.02.2015 НОВИНИ

Станишев: БСП възвръща самочувствие, трябва да работи за периферия

.
Сергей Станишев
Президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че БСП възвръща самочувствие след последните избори. Съвместният семинар между европейските социалисти и БСП в Пловдив стана повратна точка, за да бъде БСП силна и алтернативна опозиция, от която обществото се нуждае.
 

“Правителството на четворната коалиция консолидира статуквото, от което хората са недоволни”, каза Сергей Станишев в студиото на bTV. И това е шанс социалистите да предложат нов ляв разказ за бъдещето на България като справедлива, социална, просветена и суверенна държава. “Има глад за леви политики, които да дадат бъдеще и на страната, и на хората”, каза още президентът на ПЕС. “БСП има и експертен, и интелектуален потенциал да изпълни тази мисия”, добави още Станишев. “БСП винаги е постигала най-добри резултати, когато е имала обществена кауза, не се е вглеждала в пъпа си и е предлагала решения в полза на конкретни социални групи, съсловия и общности”, добави президентът на ПЕС. “Не веднъж на БСП за вещали крах”. Станишев зареди своите, като заяви, че в политиката няма нищо предрешено. “През 1999 година ни предричаха 6 общини, а през 2009 г. даваха на БСП само 7%. Не се сбъдна нито едното, нито другото, защото партията имаше последователна политическа линия и я отстоява. В резултат на това през 2013 г., доближи близо 1 милион гласа”, категоричен бе Сергей Станишев. “В инициативата на Кирил Добрев и Мая Манолова за създаване на МОЛ за леви идеи има потенциал”, добави президентът на ПЕС. Той направи сравнение между правителстото на Борисов и това на Орешарски. “Кабинетът на четворната коалиция си осигурява комфорт за сметка на бъдещето, теглейки нови заеми. Само за тази година са 8 милиарда – по 1200 лева на всеки българин. При този темп за четири години всеки гражданин ще осигури спокойствието на властта с 5 000 лева за своя сметка. Програмата на правителството няма амбиция и конкретни измерители. За 15 месеца кабинетът Орешарски осигури 50 000 нови работни места, а този на Борисов планира 12 000 за 4 години. Правителството с мандат на БСП размрази и осигури пари за 14 социални плащания за майките, възрастните, бедните и децата. Сега за 3 години – нула”, категоричен бе Сергей Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4457 |05.02.2015 Станишев: ПЕС приветства стимулирането на младежката заетост . 5| 4927 |31.01.2015 Станишев: Различният Борисов прилича повече на президент . 5| 4759 |31.01.2015 Станишев: Програмата на правителството утвърждава статуквото . 4| 4235 |15.01.2015 Станишев: Транспортният коридор "Дунав" е приоритет на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads