Реклама / Ads
20| 5173 |13.12.2011 НОВИНИ

Станишев имал заслуги да хвалят Борисов

.
Сергей Станишев
Сергей Станишев очаква благодарности от Бойко Борисов за това, че различни рейтингови компании хвалят стабилността в България. Според лидера на БСП стабилността сега се дължи на предишното правителство, оглавявано от него.
 

 

На пресконференция в централата на БСП експремиерът припомни, че оставил наследство на Бойко Борисов с фискален резерв в размер на 8.2 милиарда лева и 14% дълг.

 

По повод искрите между президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов, лидерът на БСП заяви: „Малко неразумно е да слагаш тигана, докато рибата е още в морето".


Според него БСП трябва да спечели следващите избори и когато ги спечели, тогава ще се реши кой премиер да предложи на българските граждани. Той бе категоричен, че БСП ще води до изборите 2013 година категорична антиГЕРБ политика.

 

Червеният лидер призова да не се подценяват ГЕРБ като противник: „Преждевременно е да се смята, че БСП автоматично ще спечели изборите, още по-преждевременно е да се говори кой ще е премиер."

Той обаче бе категоричен, че всеки член на БСП, включително и Георги Първанов, ако се върне в партията, ще има отговорност за спечелването на вота.

 

От думите му стана ясно още, че 2013 година БСП тръгва на избори за максимален резултат. „Няма да влизаме в безпринципни коалиции," с тези думи соцлидерът коментира евентуално по-слаби резултати от желаните от БСП и категорично отхвърли възможността за коалиция с ГЕРБ.


Станишев не коментира зачестилите срещи на държавния глава Георги Първанов с опозиционно настроени младежи в БСП. Припомняме, преди време Първанов изненада випускниците от Института за социална интеграция. Поредната среща с лявата младеж бе тази сутрин.


За да декларира обаче съгласие с Георги Първанов, Сергей Станишев подчерта, че споделя мовитивите му да наложи вето на пенсионната реформа.

 

Социалистите вече пишат мотивите за сезиране на Конституционния съд заради пенсионната реформа. Това безобразие трябва да бъде спряно, заяви още Станишев.

 

Левицата е и срещу решенията от последния съвет в Брюксел. „Решенията на Европейския съвет водят Европа в погрешна посока," категоричен е Станишев. Като доказателство за тези си думи той посочи сдържаната реакция на финансовите пазари, след като стана ясен планът "Меркози".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 94| 5483 |13.12.2011 Първанов "плаши" Борисов с победа на БСП . 16| 6845 |11.12.2011 Георгий Станишев бил като триглавата ламя за Сергей . 17| 5584 |09.12.2011 Борисов иска реформи в здравеопазването, не се страхува от стачки . 82| 5628 |06.12.2011 Борисов отказа да се срещне с фермерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads