Реклама / Ads
48| 5931 |26.01.2014 НОВИНИ

Станишев към ГЕРБ: Говоренето ви е отровно

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
В политическо говорене в България в последните 4 години беше вкарана много отрова. Един от големите грехове на управлението на ГЕРБ е именно омразата, която се насажда постоянно като начин на управление и манипулиране на обществото ни.
 

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев пред бургаската телевизия Канал 0. Той подчерта, че по време на управлението на Борисов, все някой е бил виновен, все някой е трябвало да бъде заклеймяван за техните неуспехи и за техните провали.

Все трябваше да има образ на врага и това създаде много злонамерена атмосфера, като цяло. Според него има една какафония от говорене и като че ли който по-силно вика, се възприема като по-правия.

Станишев бе категоричен, че вижда конкретни резултати в работата на правителството, въпреки неблагоприятната среда, в която работи. Наваксване в голяма степен на изоставането в приходната част на бюджета за миналата година, за първи път от 4 години насам държавата започва годината на чисто към бизнеса.

Според Станишев през първите месеци на управлението на Борисов е имало много говорене, малко резултати, спиране на плащането към бизнеса и като следствие фалити, безработица и стагнираща икономика, спиране на „Белене”. Нищо конструктивно и конкретно.

Докато правителството на Орешарски, за разлика от това на ГЕРБ, се характеризира с нещо съвсем различно - прие първи социален пакет - увеличаване на пари за майчинство, разширяване на енергийните помощи, подготовка и реализация на такъв бюджет за 2014 г., който дава на 3,5 млн. българи повече средства от държавата, ръст на минималната работна заплата, увеличаване на парите за отглеждане на дете от 240 на 310 лв., увеличаване на добавките за второ дете от 35 на 50 лв., за първи път от много години коледна надбавка за пенсионерите и маса други неща, обясни Станишев.

Лидерът на БСП подчерта, че направено не е достатъчно, но се върви във вярна посока. „Тези неща не са направени 4 години. Тогава ни се казваше да си затягаме коланите. Пенсионерите, безработните, майките - те плащаха цената на фалшивия фискален баланс на ГЕРБ“, категоричен бе Станишев.

Под думите му ГЕРБ са влошили макроикономическите показатели на страната с 8 млрд. лв. „Това е наследството на Борисов - 4 млрд. похарчени от фискалния резерв и 4 млрд. - нов дълг. Тези, които скачат срещу правителството на Орешарски, защо не скачаха, когато за 2012 г. беше взет 1,8 млрд. лв. нов дълг? Къде бяха гражданската им съвест и икономическите им мисли и на икономистите, и на десните, и на всички?“, попита лидерът на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 7608 |25.01.2014 Станишев повежда БСП за евровота . 80| 4869 |25.01.2014 Станишев: Окупацията на СУ е срещу знанието . 25| 6070 |24.01.2014 Станишев не се отказва от темата за пушенето . 31| 6313 |24.01.2014 Станишев спасява природата, обяви Странджа за лична кауза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads