Реклама / Ads
131| 10234 |27.02.2011 НОВИНИ

С. Станишев: Няма сделка – Сертов не е мой човек

.
Сергей Станишев
Вотът на доверие не решава политическите проблеми; Борисов носи отговорност за всичко, което се е случило досега и за всичко, което ще се случи занапред.
 

Идва 3 март, една голяма дата в българската история. Много съм щастлив, че ще имам дете – чета книги и се подготвям за това ново за мен положение, сподели Сергей Станишев, бивш министър-председател и лидер на БСП в предаването Нека говорят по БТВ..

Основните приоритети на ГЕРБ са: спешно влизане в Еврозоната – няма да стане; до март влизане в Шенген – няма да стане; бързо излизане от кризата – и това не става, обясни соцлидерът и посочи, че предлагат помощ на правителството по всички важни проблеми на страната.

Днес разликата между ГЕРБ и БСП е около 10%, а имаше период в първите месеци, когато гласът на опозицията не се чуваше, коментира той днешните социологически проучвания. Няма откъде да знам дали съм подслушван, посочи С. Станишев. Огромен брой българи се подслушват, тези СРС-та не могат да се обработят и не се знае как се използват, така гостът отговори на шеговития въпрос на водищия дали е подслушван.

Коментирайки записите на В. Танов гостът каза, че записи има, не е негова работа да казва дали те са истински. По мое време имаше скандали в МВР, но не е имало факт за моя намеса в тяхната работа, категорично каза Станишев и обясни, че Р. Петков си е тръгнал, защото не е имало подкрепа от НДСВ при вота на доверие на правителството.

Според Станишев вотът на доверие не решава политическите проблеми. ГЕРБ дойдоха с ясно послание да се преборят с корупцията. Борисов носи отговорност за всичко, което се е случило досега и за всичко, което ще се случи занапред, заяви лидерът на БСП.

Министърът на МВР не може да си върши работата успешно в такава ситуация, аз бих го отстранил, коментира Станишев.

Не съжалявам, че създадохме ДАНС. Смятам, че имаше нужда от такава служба, но не съм докрай доволен от работата й, обясни гостът. Имаше доклад на ЕС с много критики към сигурността и това даде идеята за създаването на ДАНС. Трудно се изгражда нова служба, а сега се стига до парадокса ДАНС да ходи по къщите на хората, каза той.
БОРКОР не зная каква служба ще бъде, скептичен съм за резултата от БОРКОР, за съжаление. Мин.-председателят е решил да назначи П. Сертов и аз не зная той какво ще свърши там. Сертов не е мой човек, казвам го съвсем отговорно, категоричен беше Станишев и отсече, че сделка няма. Трудно може да се намери консенсус с управляващите, защото като отмине бурята пристъпват към мачкане, репресии - те това умеят.

При протестите на лекари от една болница се каза: Ние ще им пратим на тях една проверчица! Това нормално ли е?, попита риторично Станишев.

За пенсиите нещата са безкрайно ясни. Ние работихме за повишаване на доходите. След началото на кризата през 2009 година дадохме и помощи, хората имаха нужда от тая помощ, увеличихме пенсиите няколко години поред, обясни въпросът с пенсиите лидерът на БСП.

Според Станише политиката на правителството е крайно дясна, за него проблемите като че ли не съществуват. Инфлацията е 20 процента! За хората това е най-големият проблем. Не приемам тезата, че няма пари – да съберат парите от контрабандата, магистрала Люлин е със 120 милиона повече и 128 милиона повече за централната администрация – тези пари могат да отидат за хората.

На въпрос има ли конфликт на интереси при връзката му с Моника Йосифова Станишев твърдо обясни, че е търпял много неща, когато е бил сам, но сега нямало да търпи никакви лъжи по техен адрес. Моника не е спечелила нито един лев, докато бях министър-председател. Не е почтено да се използва тя в политическата битка преди изборите. Тя има куража да застане до мен, категоричен беше бившият министър.председател.

Надявам се да има сватба, но сега и най-важното е да се роди бебето живо и здраво и се радвам, че ще бъде в моята зодия – телец, през месец май, каза бъдещият татко.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 187| 6259 |21.02.2011 Костов: Сертов и Николова са назначения на „Октопода” . 51| 5488 |19.02.2011 С. Станишев: Управлението на страната върви към едноличен режим . 9| 6146 |17.02.2011 Ел. Николова: За качествата на Сертов думата има Борисов . 20| 4744 |10.02.2011 Станишев: Правителството разчита на страха и репресията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads