Реклама / Ads
24| 6108 |08.10.2011 НОВИНИ

Станишев привидя в БСП стена от стомана за ГЕРБ

.
Сергей Станишев
Хората живеят бедно и не им достигат доходите; от 90-те години не е имало такива улични банди, битова престъпност, ножове, палки, установи Станишев.
 

Аз искам от Борисов две неща – да остави в хазната 8,2 милиарда лева резерв, като си тръгва, и да остави държавния дълг на същото ниво, на което го оставих аз – 15% от БВП, един от най-ниските в целия ЕС. Това каза при посещението си в Айтос председателят на НС на БСП Сергей Станишев, предаде Радио „Фокус” - Бургас.

„Всички мислеха, че поне ГЕРБ едно умеят, понеже са бивши полицаи или поне така се водят, но поне ще въведат ред. Какъв ред? Вчера бях в Бургас от `90-те години не е имало такива улични банди, битова престъпност, ножове, с палки, с какво ли не. Тези могат да въведат ред само за себе си, в свой интерес, да разпределят нещо, както правиха мутрите `90-те години и ни връщат там, защото оттам е произходът на мнозина от тях”, каза Станишев.

Хората живеят бедно и не им достигат доходите. „Ние сме единствената организирана политическа сила, която може да бъде стена пред ГЕРБ. Те искат това безобразие да го разширят, да го задълбочат и да го държат още дълги години. Няма да го издържи страната. Ако допуснем те да спечелят изборите, ще продължат по същия начин и ще се стигне до бунтове и социални безредици. По-добре нещата да вървят в някакъв нормален ред и политически да се прави промяната, отколкото хората просто да не издържат в един момент”, допълни той.

Премиерът продължава да се оплаква от лошото наследство. „Вече краят на мандата му се вижда, той за лошото наследство говори. Дайте да си говорим за тяхното наследство. Той посочи, че държавните дългове са нараснали и ще продължават да растат и тази година. Защо не вадят бюджета за 2012 година, какъв ще бъде? Не го вадят заради изборите, естествено, въпреки че е готов. Каква е разликата между нас и ГЕРБ? Те казаха - ние градим магистрали. Защо им е приоритет това, защото от увеличаването на доходите и пенсиите, няма как да се открадне нищо.

През 2008 година беше най-голямата коледна пенсия – 150 лева на всеки пенсионер. Това струваше на държавата 345 млн. лева, трябваше в един ден да се разплатят. Това е колкото струва цялата магистрала "Тракия". И от тези пари няма как 10% да се удържат, няма 15 %, а от обекти могат да ги удържат”, каза още той.

На срещата си с айтозлии Станишев посочи, че са му връщали в парламента десетки въпроси, които е задавал към премиера. „Особено, когато аз задавам въпроси към него. Просто Цецка Цачева е разперила крила над премиера - да не го закачат, нещо да не му се случи. Не очаквайте БСП като интелигентна партия да се държи като тях”, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5060 |05.10.2011 Станишев отърва глобата заради секретните доклади . 43| 5806 |04.10.2011 С. Станишев: Лъжат, че правят магистрали, а храните скочиха с 22% . 30| 6139 |18.09.2011 Станишев: Бъдещето е запушено, но младите са остриетата на БСП . 50| 7793 |10.09.2011 Станишев пуска Миков за вице на Калфин. Първанов бесен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads