Реклама / Ads
50| 7808 |10.09.2011 НОВИНИ

Станишев пуска Миков за вице на Калфин. Първанов бесен

.
Михаил Миков
Хитър ход на лидера на БСП Сергей Станишев неутрализира задкулисна интрига на сегашния президент Георги Първанов. От БСП издигат Михаил Миков за вице на кандидат-президентът Ивайло Калфин.
 

Бившият вътрешен министър бил се доказал като лоялен на партията и не бил забъркан в никакви далавери. С този ход Станишев успял да неутрализира напъните на Първанов за вице да бъде издигната Весела Лечева.

 

Преди дни проф. Андрей Пантев окончателно отказал да бъде номиниран. След него отказала и Меглена Плугчиева. В кръгове в БСП ии досега се смятало, че всъщност Пантев бил най-удачен като президентска кандидатура – необвързан партийно, ерудиран и познат в чужбина. Партийците и кръгове около „Дондуков”-2 обаче взели връх и изборът спрял върху бившият външен министър Калфин.

 

В момента из страната препускат отрядите на Първанов, предвождани от верните му Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Румен Петков и др., щедро финансирани от бизнесмена Георги Гергов, които агитирали и мотивирали местните структури да се готвят за свалянето на Станишев и връщането на бял кон през януари 2012 г. на Георги Първанов. Същите мобилни групи опитвали да изкушат в предателство хора от структурите на ГЕРБ. Специален щаб, начело с вездесъщият „шестак” Цвятко Цветков пък отговарял за компроматната война – и срещу Станишев, и срещу Бойко Борисов. По стечение на обстоятелствата и двамата се оказали препятствия по пъта на новата кампания за домогване до властта на Първанов. Единият в изпълнителната власт, а другият – в партийните структури на „Позитано”-20.

 

Левите сили разчитат в предизборната кампания Михаил Миков да се пребори с Маргарита Попова на терена на правото. Запознати обаче предупреждават, че Попова освен истински боец, е и с много повече опит от Миков в правораздавателната система. Освен това като вътрешен министър Миков не блесна с някакви успешни ходове и идеи и дори бе уличен във взимане на решения, които ощетили финансово ведомството. Депутатът от Видинско обаче е много лоялен на партията и ръководството на БСП и е известен с коректното си поведение, припомнят негови колеги в парламента.

 

Може да стигнем и до балотаж, ако до изборите партията не се разцепи на станишевисти и първановисти, мъдро заключи червен депутат пред Frognews.bg. Той допълни, че покрай Миков в битката на Станишев с Първанов ще се включи и позабравената „голяма уста” Татяна Дончева. В миналия парламент тя бе най-близката приятелка на Миков и дори техни съпартийци смятаха, че именно тя дърпа конците в МВР, когато Миков бе министър. Сега Дончева търси реванш и е възможно да застане на страната на Станишев срещу Първанов. С президента тя отдавна скъсала отношения заради олигархичния му кръг и приятели. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5617 |08.09.2011 Пускат на търг 30 кг. контрабандни бижута . 33| 5079 |07.09.2011 С. Станишев: Калфин е с най-голям авторитет . 28| 4747 |18.08.2011 Помилваният Станишев ще си търси правата в съда . 30| 7077 |16.08.2011 Офшорка гушнала милиони от "Кремиковци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads