Реклама / Ads
23| 10577 |24.11.2020 НОВИНИ

Станислав Балабанов постави управляващите ”на тясно” заради мерките им срещу коронавируса

.
Станислав Балабанов в ”Студио Х”
След поредния глупав брифинг от страна на тези, които имат думата да издават заповеди, умишлено ще ни накарат да се върнем на брифингите, защото така не може. Това каза журналистът Станислав Балабанов в „Студио Х“ по 7/8 ТВ. Ето какво разкри той:
 

Всички - НОЩ, цялото правителство и министър-председателят доказаха пред  целия български народ, че нас ни управляват идиоти. Съжалявам, че съм малко по-емоционален. Нагледах се на поредния абсурд: Министър Костадин Ангелов, здравен министър,  11 ноември 2020 г.: „В хода на предното затваряне в сраната, когато имаше почти пълен локдаун,  имахме сериозни обвинения към нас, че сме увредили психичното здраве на българите.

 

Ново затваряне ще изкара хората на улицата“. Бойко Борисов, 4 ноември 2020 година: „Няма да затваряме държавата, напротив. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората седмица, кога е най-тежкото. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват.

 

Държавата ни, освен пред катастрофален хаос в здравната ни система, е изправена пред икономически такъв. Защото от петък, след като на практика затваряме цялата държава отново, с изключение на КПП-та и границите, засега, много хора и техните деца ще трябва да си останат по къщите. Тук въпросът е икономически-кой ще праща? Ситуацията с коронавируса не е само за България, но и за целия свят, но правителствата на други държави помагат.

 

На гърците им дават по 700 евро на месец, за да си стоят вкъщи. На германците също, на повечето страни от ЕС – също. На нас никой не ни дава една стотинка, след като ни затворят вкъщи. Питам от петък всички малки бизнеси, малки търговци, които пращат наеми, осигуровки, патенти, заплати, ток, вода, как ще си поемат разходите от тук нататък. Говорим за затваряне до Коледа. Добре, ще отворим на Коледа, при положение, че всички отново ще напълнят молове, магазини, ресторанти. Тогава след Нова година какво ще кажат същите тези от Щаба?! Цари категоричен абсурд! Хората умират на стълбищата пред болниците не толкова от страшния коронавирус, а от липсата на тотална организяция.

 

Защото официалната информация от НЗОК от 15 ноември показва, че легловата болнична база в България 48 552 легла, от които са заети 22 299 или 45 %. Само 4  307 човека са настанени като пациенти с ковид. Не се налага да бъдат изписвани с други заболявания, за да се освободят легла за болни с ковид, защото свободните легла в момента са 26 253, което 4 пъти повече от заетите с ковид.

 

Повече от половината болнични легла на практика в момента са свободни. Прави впечатление, че в „Александровска болница“, след като освободи половината си легла за ковид болни, има само 8 пациенти с това заболяване и 383 свободни легла. В половината от столичните болници, пак по информация на НЗОК, в това число болници като „Св. Екатерина“, „Доверие“ и „Сити Клиник“, нямат нито едни пациент с ковид.

 

Затова, ако се питате къде е ключът от бараката, всичко се крие във въпроса за организацията и гъвкавостта, за да се осигурят легла за всички, които се нуждаят.

 

Но, какво се получи, такива като Костадин Ангелов, генералът с черната униформа, такива като Бойко Борисов , ви създадоха достатъчно паника и хаос, за да може днес, който е с леки болки в гърлото и хрема, да търси болнична помощ. Затова е и целият хаос в здравната ни система.

 

Вижте цялото интервю на Станислав Балабанов:




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 18518 |19.11.2020 Станислав Балабанов: Министър Костадин Ангелов лъже! Направихме проверка, лекарства няма . 7| 4468 |13.11.2020 Каракачанов отново постави условие за Северна Македония . 11| 4459 |27.10.2020 РЗИ постави Иван Гешев под карантина . 9| 5763 |20.10.2020 Петър Бояджиев: Уравнения не се решават с националните носии върху торбата с ла..а, която сме поставили за министър на отбраната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads