Реклама / Ads
43| 6625 |10.03.2014 НОВИНИ

В стил "Путин" властта отговаря на 200 подбрани журналисти

.
Източник: в. "Преса"
Премиерът Пламен Орешарски ще отговаря повече от два часа на въпросите на 200 журналисти в зала 3 на НДК днес. Заедно с него на официалната маса ще седнат лидерът на БСП Сергей Станишев и лидерът на ДПС Лютви Местан, които ще демонстрират единство в името на властта.
 

Ако се наложи, тримата са готови да отделят и над три часа, но няма да остане нито един въпрос без отговор, увериха от правителствения пресцентър вчера. Като начален час на събитието е обявен 11 ч.,пише "Преса".

Националната среща с медиите под наслов „Открито управление“ беше отложена от шести за десети март заради участие на премиера в извънредния Европейски съвет, свързан със ситуацията в Украйна. Около централната маса днес ще бъдат поканени 50 главни редактори и собственици на медии. Те ще бъдат разположени по същия начин, както външните министри от НАТО по време на неофициалната им среща в края на април 2006 г. Освен тях обаче още 150 журналисти и фоторепортери също ще могат да участват в дебатите за управлението и бъдещето на страната.

Зала 3 е най-добре оборудваната в националния дворец. Още през 2006 г. в нея беше инсталирана така наречената дом-камера, която е в центъра на залата и се върти. Тя наблюдава всеки, който се изказва, и какво се случва на президиума. Може освен това да подпомага и охраната.

Срещата с Орешарски, Местан и Станишев ще бъде излъчвана в реално време по БНТ, БНР, Канал 3 и ТВ7. Подобна проява в стил „Путин“, когато властта е готова да отговори на всеки неудобен въпрос, се случва за първи път у нас.

УТОЧНЕНИЕ: Нито един журналист от сайта Фрог нюз не е получил покана от пресцентъра на МС или от друг оран, свързан с организацията на рекламираната среща. Не знаем по какви критерии са изготвяни списъците за задаване на "всеки неудобен въпрос", но очевидно сме изпаднали от тях като неблагонадеждни. Да, чувстваме се засегнати, защото наистина имаме въпроси към Орешарски и някои негови министри, които никой досега не е задавал. След "мероприятието" ще ги обявим, за да са наясно нашите читатели - над 40 000 всеки ден, че има нещо гнило в България...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 11864 |06.03.2014 Сашо Диков за имотите на властта: Тръгнеш ли към властта, сваляш всичко на масата . 104| 7704 |24.02.2014 Б. Борисов: Неестествена коалиция ни открадна властта . 17| 5559 |15.02.2014 Съдия Тодорова: Всяка партия, загубила властта, става защитник на независимия съд . 109| 7616 |15.02.2014 Борисов: Трите партии няма да сдадат властта, докато не източат всички пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads