Реклама / Ads
24| 4930 |10.10.2012 НОВИНИ

Я. Стоилов не иска БСП да плаща масрафа по Белене

.
Янаки Стоилов
Това било несериозно; все едно ГЕРБ да си плащал за министрите във властта; българският народ трябвало да си върне държавата, призова червеният депутат.
 

Референдумът засяга принципен въпрос за развитието на ядрената енергетика, но партия, която разчита само на главния прокурор и на омбудсманът, за да слагат прегради, трайно я обрича на изчезване от политическия живот, обяви по БНТ депутатът от КБ Янаки Стоилов. За настояването прагът да се намали, Стоилов напомни, че е бил един от основните вносители на законопроекта за референдум и в него нямало предварително условие колко хора трябва да гласуват, както се правело и в други държави. В правната комисия преди второто четене на законопроекта се стигнало до компромисно решение да се въведе 30% праг на участие от хората с избирателни права. После било направено предложение от депутат от ДПС за тази корекция, която идвала от тогавашния президент.

Ние трябва да стигнем до референдума дори и при тези условия, каза Стоилов. Въпросът бил открит, но референдумът трябвало да бъде проведен, защото мнозинството от българските граждани подкрепяли втората централа, но по-важното било, че българският народ трябвало да си върне държавата. Тя обаче няма да им бъде подарена, отсече Стоилов. Държавата трябва да се ангажира да осъществява контрол върху процеса около Белене, защото появата на частни инвеститори сочела, че се преследвали интереси не в полза на обществото.

По повод предложението на Д. Добрев масрафът за референдума да бъде платен от партийните субсидии, Стоилов коментира, че това било несериозно. Тогава ГЕРБ да си плащал за хората във властта, предложи Стоилов.

Бюджет 2013 бил бюджет на некомпенсираното обедняване; той не покривал реалното намаление на доходите; не осигурявал и достатъчно средства на местните власти да съфинансират европроектите. Откажете се от регионалните заплати, предупреди Стоилов и обеща протести, ако това стане. 

За мен е смущаващо човек, безкористно упражнявал властта, бил вкаран в схема да не говори за днешното състояние на властта, а за БСП, от която излязъл - така Стоилов коментира думите на Жан Виденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5065 |09.10.2012 До месец ще плащаме и с карта при неправилно паркиране . 5| 5600 |08.10.2012 Бойко Борисов поиска още пари за "Набуко" . 7| 6882 |07.10.2012 Цветелин Кънчев иска да прелъсти Патрашкова . 24| 6433 |06.10.2012 Т. Дончева: Борисов иска "Белене", само ако участва в проекта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads