Реклама / Ads
7| 4203 |28.10.2014 НОВИНИ

Я. Стоилов обеща конструктивен тон, а не безметежно съгласие в НС

.
Зам.-председател на БСП Янаки Стоилов Източник: Булфото
Не трябва да пребиваваме в безметежно съгласие, нито самоцелно да се търси конфронтация в НС. БСП ще отстоява позиции в конструктивен тон.
 
Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и зам.-председател на БСП Янаки Стоилов пред БНР. По думите му това ще зависи до голяма степен и от диалога с другите партии и най-вече с управляващите. Той коментира, че поради тежката ситуация в страната трябва да се покаже на хората, че избраните да ги представляват защитават техните интереси и търсят решение на тежките проблеми.

„Няма нужда да се предопределя мандатът на правителството. Обстоятелствата и събитията в страната и формулата, по която то ще бъде изградено, ще определят неговия мандат”, заяви Стоилов. По думите му, ако правителството е с ясни политически отговорности, възможностите за неговата работа ще са по-дългосрочни. Според него в обратния случай самите участници в кабинета няма да пожелаят неговия мандат да надхвърли някои от предстоящите избори.

Янаки Стоилов коментира, че от изказванията вчера в НС е станало ясно, че най-голямата парламентарна група в една или друга формула ще конструира бъдещия парламент. „Това няма да зависи толкова от лидерската среща, колкото от допълнителни разговори между тези, които пряко ще участват или ще подкрепят правителството”, поясни той.

Изборът на БСП да остане в опозиция, Стоилов обясни с изборните резултати и обещанието БСП да се придържа към поетите ангажименти пред хората. Той е убеден, че това е по-здравословно и за страната. Зам.-председателят на левицата подчерта, че хората, които активно участват в провеждането на политиките на БСП, подкрепят идеята, че партията трябва да е последователна и да не допуска грешката от предишни години, когато са се правили редица компромиси. „Самата партия се нуждае от реорганизация за засилване и връщане на доверието, за да може убедително да отстоява позициите, които защитават интересите на огромно мнозинство от българските граждани”, коментира Стоилов. Той бе категоричен, че трябва първо да се укрепи държавата, за да се видят плюсовете и минусите на лявата и на дясната идеи.

Янаки Стоилов смята, че създаването на временна комисия, както се предлага за КТБ,  не води до почти никакви резултати и трябва да се прецени дали такива задачи не е по-добре да се възлагат на специализираните постоянни комисии. Той подчерта, че не трябва да се губи повече време. „Представена е информация и тя показва много тежки проблеми. Поради тази причина трябва да се отиде бързо към избор на нов Управителен съвет на БНБ, но от хора, които не са отговорни за бездействията или прикриването на определени обстоятелства в българската банкова система”, категоричен бе той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4608 |26.10.2014 Гласят Янаки Стоилов за зам.-шеф на НС . 25| 4704 |17.10.2014 Я. Стоилов: БСП не се разпада, но отслабва . 9| 4704 |14.10.2014 Я. Стоилов: Едва сега започна предизборната кампания . 8| 4772 |13.10.2014 Стоилов: Различията с ГЕРБ са концептуални, не като в едно семейство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads