Реклама / Ads
17| 6275 |24.10.2013 НОВИНИ

Студентите спали добре в аула 272, продължават окупацията

.
Краен срок не сме поставяли, очакваме исканията ни да се изпълнят, както заявихме в декларацията си, каза един от протестиращите. Имахме си шалтета, чували, и тъй като сме свикнали да пътуваме необичайно за нас беше само мястото на нощуването.
 

Така студентите, окупирали най-голямата зала в Софийския университет, споделиха как са прекарали нощта в залата ден, след като те не допуснаха да се проведат занятия,съобщи БТВ.
 

Окупацията започна вчера сутринта като форма на протест срещу решението на КС за възстановяването на Делян Пеевски като депутат. Студенти от различни специалности и различни университети се стекоха в залата, където по-рано беше бойкотирана лекция на проф. Димитър Токушев. Той е председател на Конституционния съд, който взе решението за Пеевски.
 

В декларация младежите търсят морална отговорност от преподавателите си начело с Токушев и питат това ли е примерът, който преподавателите от Софийския университет дават на студентите си - бъдещи съдии, адвокати, прокурори и политици. Младежите искат премиерът да заяви публично и под клетва, кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС и настояват Пеевски да подаде оставка като народен представител. Студените коментират, че не смятат, че са унизили Токушев, възпрепятствайки го да проведе учебни занятия.
 

Токушев коментира, че окупацията на студентите е натиск срещу университета и съда. Според студентите той трябва да обясни границата между политиката и морала. „Краен срок не сме поставяли, очакваме исканията ни да се изпълнят, както заявихме в декларацията си”, добави един от протестиращите.
 

Професорът по конституционно право, който подкрепя акцията Георги Близнашки коментира, че битката е как да повишим моралните стандарти в политиката и младите правят нещо внушително. Акцията е символична, не е имало лични нападки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6155 |09.10.2013 Добрев: Златанов е докладвал на Фидосова 103 пъти . 29| 6126 |07.10.2013 Добрев и Василев категорични: Не сме разпореждали плащания за Белене . 76| 5975 |05.10.2013 Станишев: Новата тактика на ГЕРБ е - "колкото по-зле, толкова по-добре" . 38| 6500 |27.09.2013 Овчаров: Кога Д. Добрев ще поеме отговорност за фалита на НЕК?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads