Реклама / Ads
9| 5916 |08.06.2010 НОВИНИ

Свидетел: Алексей Петров ми отне Мерцедес, беше ме отвлякъл

.
Алексей Петров
Алексей Петров - Трактора е отнел мерцедеса от бизнесмена Георги Цветанов. Това каза в съдебна зала потърпевшият, който е основен свидетел срещу бившата барета.
 
Повече от 4 часа беше разпитван свидетеля от Софийски градски съд, като разпитът беше при закрити врати, а специално за тези показания бе доведен и подсъдимият.

Според показанията на Цветанов, Трактора му отнел лек автомобил “Мерцедес”, след като в продължение на два дни го държал заключен в един от офисите на ЗК “Лев Инс” на басейна “Спартак” в столицата. Там със заплахи и редица насилствени методи, включително опиране на дуло на пушка в слепоочието му, Цветанов бил принуден да се разпореди с имуществото си в полза на Алексей Петров.

Именно по показанията на Цветанов срещу Трактора е повдигнато и обвинение за насилствено отнемане на имущество през 1998 година, когато обвиняемият му нанесъл няколко шамара в ресторант “Златния телец”. Свидетелят твърди, че е накаран да прехвърли дяловете си от търговско дружество на израелски инвеститор”.

“Всичко, което разказа е нагласено и изманипулирано от прокуратурата. Той просто го потвърди”, това успя да обясни на излизане от съдебната зала Трактора във връзка с показанията на свидетеля срещу него. Въпреки желанието му да разговаря с журналисти, той бе грубо изблъскан от конвоя и поведен към ареста през страничното стълбище на Съдебната палата. Самият свидетел Цветанов пък грижливо бе укрит от прокурора Светозар Костов. “Не се притеснявам от разпита, но свидетелят чете показанията написани на листче”, успя единствено да съобщи Петров. Прокурорът Костов пък заяви, че всеки има право да си води записки по време на заседанието и не вижда никакъв проблем. “Разпитът пред съдия се наложи, за да се закрепят показанията му”, бе лаконичен Костов.

Frognews.bg
припомня, че в момента бившата барета Алексей Петров се намира в ареста по обвинение за създаване и ръководене на организирана престъпна група, която се е занимавала с изнудвания, рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Шефът на ДАНС Цветлин Йовчев потвърди, че ДАНС е подалa нужната информация по случая Алексей Петров, навсякъде, където е било необходимо, така че няма да има колизия.

Помолен да даде повече информация за уволняването на Алексей Петров Йовчев каза: Той е освободен, след като аз встъпих в длъжност в ДАНС.

Йовчев поясни, че е взето решение да няма политически кабинет и че всички от тази структура са били помолени да подадат документи за напускане. Йовчев каза, че и преди е имало заповеди за освобождаване на Алексей Петров, които не са приведени в действие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5453 |28.05.2010 Г. Ганев познавал Ал. Петров, Я. Янев и бил готов за втори мандат . 14| 5625 |27.05.2010 Сидеров: Алексей Петров е бил назначен в нарушение на два закона . 3| 4664 |20.05.2010 Не е имало конфликт между Драшков и Алексей Петров . 28| 5624 |06.05.2010 Израел се разграничи от Алексей Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads