Реклама / Ads
1| 4830 |25.01.2016 НОВИНИ

Свидетел срещу имамите: Ще поискат и шериатски съд в България

.
Стефан Стойков
Ако Мустафа Хаджи отново свика конференция, той ще бъде в ролята на човек, който не уважава законите на държавата. Ако се съгласим и държавата не предприеме съответните действия, това означава, че тя все вече губи своите светски функции. По този начин може да има искане у нас да има и шериатски съд, каза още Стефан Стойков.
 
Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Стефан Стойков, консултант на висшия духовен мюсюлмански съвет, по повод вчерашното преизбиране на Мустафа Хаджи за главен мюфтия.  

Ако говоря като мюсюлманин, изборът е легитимен, но ако говоря като български граждани, изборът е нелегитимен, коментира той избора му.

През 2011 г. Мустафа Хаджи направи една конференция, която е незаконна. В момента има висящо дело във Върховния касационен съд, добави Стойков. Той каза, че подкрепя думите на бившия бившия председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет Недим Генджев, че Главното мюфтийство не е българско, а е под турско ръководство и това на Лютви Местан. Стойков каза, че хора от ръководството на мюфтийството са отчуждили имоти на мюсюлманското вероизповедание и са си купили такива в Турция. Когато поставим въпроса пред тях, те казват: "Ние сме над закона". Ако не се подчиняваш в закона, или си нарушител или казваш на тези, които си призван да водиш, че ще направиш това, което си решил, заяви консултантът на висшия духовен мюсюлмански съвет.

Стойков, който е и свидетел по делото за радикален ислям в Пазарджик, коментира, че адвокатите на имамите са му казвали, че той не разбира от тези неща. Делото започна през 2012 г., а виждате сега какво става в Европа – хора, които си късат документите, не уважават закона. Тези хора имат друга цел в своята дейност. Когато знамето на тези в Пазарджик беше зелено, тогава Ахмед Муса беше също с това знаме и беше вярващ мюсюлманин, но след появата на "Ислямска държава" той развя тяхното черно знаме. Когато се дават пари, човек е склонен да поеме някаква инициатива, коментира Стефан Стойков.

По думите му, компетентните органи бездействат при случаите на насаждане на радикален ислям у нас. Ако Мустафа Хаджи отново свика конференция, той ще бъде в ролята на човек, който не уважава законите на държавата. Ако се съгласим и държавата не предприеме съответните действия, това означава, че тя все вече губи своите светски функции. По този начин може да има искане у нас да има и шериатски съд, каза още Стефан Стойков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9364 |20.01.2016 Свидетел: Ал. Петров се интересуваше от бизнеса със захар на Цветанов . 15| 11786 |13.01.2016 Кръгът се стеснява! ВКП нищи кой притиска свидетели от разследването на Ахчиева за ваксините . 9| 6952 |31.12.2015 Свидетелят срещу Галеви е умрял от задушаване . 4| 6230 |30.12.2015 Намериха мъртъв ключов свидетел срещу братя Галеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads