Реклама / Ads
53| 5270 |03.04.2011 НОВИНИ

Н. Свинаров: Симеон е подходящ за президент

.
Николай Свинаров
По мое време министерството на отбраната имаше сериозен екип, който беше близък до управляващата партия. МО сега е с бюджет, който е наполовина на нашия бюджет тогава. Единственият политик в България, който е роден за политик, е Симеон Сакскобургготски. Това, че съм работил с царя, не ме прави монархист.
 

Адвокат съм на съдията Атанас Вълков, но нямам новини, тъй като излязох, за да дойда в студиото. Обвинението е в опит за изпиране на пари, наказанието е до 6 години лишаване от свобода. Пледирахме, че не се изисква мярка задържане под стража. Сега се запознах с него, в съдебната зала,каза Николай Свинаров, бивш военен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски, в студиото на Нека говорят по БТВ.

Аз се върнах в адвокатурата след 8-годишно прекъсване, вече 2 години съм адвокат. Не ми липсва министерството на отбраната, по мое време това министерство имаше сериозен екип, който беше близък до управляващата партия. МО сега е с бюджет, който е наполовина на нашия бюджет тогава. Имаме армия, но не е такава, каквато би ни се искало, поясни бившият министър.

Аз си мисля, че тогава НДСВ искаше да прави политика заедно със СДС, това не стана и аз сигурно съм попълнил някоя дупка, така поясни назначението си Свинаров.

При всяка една обществена поръчка има доволни и недоволни, поясни гостът и добави, че не е засегнат от коментарите за розовото БМВ и добави, че фактът е налице, те са пребоядисали колата, но не го казвал като оправдание.

Единственият политик в България, който е роден за политик е Симеон Сакскобургготски, но той тогава изключи петима души. Вероятно той е поел ангажименти, които ние не знаехме, но не съжалявам, че сме го напуснали, припомни си Свинаров.

Това, че съм работил с царя не ме прави монархист, сподели гостът и добави, че не сме използвали външните връзки на Симеон. Лично аз смятам, че той е добра кандидатура за президент, каза той и съобщи, че БНД има от вчера нов председател – икономистът Радулов.

Не може България да има ангажимент към НАТО, а процентът за отбрана да е един и същ при всяка икономическа ситуация, поясни позицията си бившият министър.

В Закона за досиетата няма лустрация, а ако отзовем всички аташета-сътрудници, какво ще правим, след като нямаме с кого да ги заменим?, попита Свинаров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4946 |29.03.2011 Мозер: Жена-президент - стига да има подходящ кандидат! . 22| 5150 |20.03.2011 П. Симеонов: Нямахме структури, бяхме бедни, но СДС се роди . 5| 5158 |11.02.2011 Сините подкрепиха Симеон Дянков . 17| 5558 |09.11.2010 Симеон носи 144 документа в съда за земите около Врана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads