Реклама / Ads
4| 4181 |07.11.2023 НОВИНИ

Тагарев: Няма проблеми с решението за машините "Страйкър"

.
Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че няма проблеми с решението за машините "Страйкър", съобщава БНР.
 

По време на предизборната кампания лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя проблем в това, че правителството е взело решение за проекта, без да има решение на Народното събрание.  

 

"Министерски съвет одобри един от договорите за изпълнение на този проект. Има няколко договора. Така че да не губим време и в момента, в който Народното събрание одобри проекта за инвестиционен разход, ние да тръгнем максимално бързо към подписването на този договор, който подлежи на ратификация от Народното събрание. Има публични декларации на водещи политици, че след като се върнат след изборите, проектът ще бъде приет", заяви Тагарев.  

 

Тодор Тагарев очаква договор през декември. 

 

Тагарев увери, че са действали максимално бързо и експедитивно, както в Министерството на отбраната, така и в Министерския съвет. "Проектът за инвестиционен разход е в Народното събрание (НС), той мина по спешност през двете водещи комисии, към които беше насочен - Комисията по отбрана и Комисията по бюджет и финанси", посочи Тагарев, цитиран от БТА.

 

"Това, което Министерският съвет реши миналата седмица, е да одобри един  от договорите за изпълнение на този проект и да определи, кой ще го подпише. Така че да не губим технологично време, и в момента, в който НС одобри проекта за инвестиционен разход, ние да тръгнем към подписването на договора, който подлежи на ратификация от парламента. Този договор няма да бъде подписан, без да има решение на НС, с което одобрява проекта за инвестиционен разход", добави министърът. 

 

"Няма никакви нарушения, напротив - ние работим, за да може този договор да се случи тази година, ако го одобри Народното събрание, ако не го одобри няма да има такъв проект", посочи той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5753 |07.11.2023 Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС . 3| 7611 |07.11.2023 До края на годината армията ни получава по-висок клас дронове за наблюдение и разузнаване . 6| 4827 |07.11.2023 Експерт по Близкия изток: Защо Реджеп Ердоган е враждебен към израелските власти? . 9| 4069 |07.11.2023 Новият кмет на Варна Коцев: Ще направим финансова ревизия за последните 10 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads