Реклама / Ads
20| 5513 |08.08.2014 НОВИНИ

Таня Андреева обвини генерал Тонев в лъжи за болниците ?

.
Заместник-кметът на столицата по здравеопазването Стоян Тонев отрече да е казвал, че бившият министър на здравеопазването Таня Андреева е искала от шефове на болници до 50 000 лева, за да не ги уволнява. "Не твърдя, че действително са искани пари, а че при безпринципните схеми и промени на обществените поръчки са създадени благоприятни условия за слухове и интриги в болниците, които вредят на работата", каза Тонев в "Здравей, България" по Нова телевизия.
 

Ген. Тонев припомни подобни смени и в други болници - ИСУЛ, УМБАЛ „Александровска болница", УМБАЛ "Света Екатерина", Плевенската болница, Онкоболницата, за които са тръгнали слухове, че Таня Андреева е искала по 15 хил. лева или 50 хил. от шефове на болници да не бъдат сменяни. "Това са пълни лъжи, репликира бившият министър Таня Андреева, която се включи в разговора по телефона. "Ясно е, че влизаме в предизборна кампания, но да се трупат откровени лъжи от ген. Тонев, не му прави чест", отсече Андреева.

По повод уволнението на директора на „Пирогов" проф. Стоян Миланов, Андреева заяви, че едно лечебно заведение, за което, особено в последните две години, проверки показват, че то е лошо управлявано. "Няма практика да се съобщава публично, когато се сменя директор на лечебно заведение. Аз съм министър от първия до последния ден и имам право да взимам своите решения! Не съжалявам нито за решението, което съм взела,нито за начина, по който съм го направила, каза още ексминистърът на здравеопазването", допълни тя.

"Лично съм говорила с проф. Миланов още в началото на мандата си, като аз бях с пълното съзнание, че промените не трябва да бъдат необмислен акт. Факт е обаче, че проверките са показали влошаване на качеството на здравеопазване и на финансовите - 6 млн. лева финансова загуба", каза още Андреева.

Всяка смяна в „Пирогов" означава, че може да се разклати въобще Спешната помощ в София, заяви от своя страна генерал Стоян Тонев, заместник-кмет на Столична община с ресор „Здравеопазване" и бивш директор на Военномедицинска академия, според когото смяната в „Пирогов" е свързана със спецификацията на обществената поръчка на шоковата зала в „Пирогов", тъй като и тя бе сменена в последния ден, което освен моралния момент е и незаконна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4859 |07.08.2014 Внесоха в съда обвинителния акт срещу зам.-кмета на Плевен . 10| 5843 |06.08.2014 Таня Андреева махнала тихомълком шефа на "Пирогов" . 12| 4766 |04.08.2014 Андреева се хвали: С 10% са увеличени заплатите в Спешната помощ и с 20% в психиатричната . 44| 12361 |30.07.2014 Коритаров обвини в некадърност експерта Радулов в ефир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads