Реклама / Ads
2| 5276 |14.04.2014 НОВИНИ

Търново с нов шеф на полицията

.
Главен инспектор Илиян Личев Източник: Пресцентър МВР
Главен инспектор Илиян Личев е новият директор на Областната дирекция на МВР в старата столица. Той беше представен лично от главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Светлозар Лазаров, който беше за не повече от 30 минути във Велико Търново.
 

Със заповед от 14 април на министъра на вътрешните работи настоящият заместник-директор на ОДМВР – В. Търново гл. инсп. Илиян Личев поема ръководството на областната дирекция. Досегашният временно изпълняващ длъжността гл. инсп. Христо Христов е в отпуск, след като бе отстранен от поста.

Главен комисар Светлозар Лазаров изрази надежда, че работата в областната дирекция ще продължи със същите темпове и ще бъдат постигнати още по-високи резултати в борбата с престъпността, съобщиха от пресцентъра на МВР. Като приоритетни направления за работа на великотърновската дирекция той изведе противодействието на организираната престъпност и криминалните предприятия, на престъпленията срещу финансово-кредитната система и измамите с ДДС и на битовата престъпност.

За полицията в областния център водещи линии според него трябва да бъдат обезпечаване на сигурността за нормално функциониране на туризма и противодействието на наркоразпространението сред студентите, за Горна Оряховица – сигурността на критичната инфраструктура и борбата с битовата престъпност, за Свищов - противодействието на наркоразпространението сред студентите, за районите на Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Елена – противодействие на битовата престъпност.

Припомняме, че преди седмица министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви, че ще отстрани от поста досегашния директор на ОДМВР Христо Христов, тъй като вътрешната проверка на МВР показала, че има вина за кървавата акция за задържането на стрелеца Петко Савов в Лясковец.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5321 |25.03.2014 Има ли бити бежанци от полицията заради комисар Малмстрьом? . 14| 6078 |17.03.2014 Бургас и Велико Търново са най-добрите градове за живеене за 2013 г. . 39| 5257 |27.01.2014 Сидеров призовава полицията да арестува окупаторите . 32| 6574 |12.01.2014 Френският посланик: Полицията във Варна да пази Стефани дьо Мартие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads