Реклама / Ads
19| 6440 |22.03.2014 НОВИНИ

Таско Ерменков: ЕРП-тата няма да си сменят собствениците при отнемане на лиценза

.
Лицензът на ЕРП-та може да бъде взет, но собствениците им ще се запазят, заяви депутатът от Коалиция за България Таско Ерменков в „На светло”.
 

 

За да стане ясна съдбата на енергийните дружества, водещата Люба Кулезич онагледи казаното от народния представител с метафората за шофьора, който кара кола пиян и последвалата санкция след това.

 

 „Пиян е не водачът, а проверяващият. Вината е в системата, която допусна стотици милиони дефицит. Липсват едни пари, които липсват от средата на миналата година. Решаването на проблема не е в отменянето на лиценза, а в липсата на пари. БЕХ изтегли пари, с които рефинансира ПАРИБА, а къде са останалите?, попита бившият енергиен министър Делян Добрев. Според него ЕРП-тата ще останат частни. Той предупреди, че социална политика не може да се прави на гърба на енергетиката.

 

Добрев осъди и идеята „ Химко –Враца” да стане държавно предприятие.  „50-100 милиона ще налеем, но да не стане така, че да плащаме само разходи”, предупреди бившият енергиен министър.

 

Таско Ерменков се съгласи с него, че с намаляването на цената на тока няма да се реши проблема.  „Може би тук решението е въвеждането на няколко тарифни цени”, предложи той.

 

Добрев обаче репликира: „Отново ще прехвърлим тежестта от една група потребители върху друга”.

 

Ерменков предположи, че ЕРП-тата няма да се издължат. Те ще имат възражения, които ще бъдат разгледани в идните дни. Въпреки проблема с енергийните дружества след изборите няма да има покачване цената на тока, категоричен е той.

 

Илиян Тодоров от „Атака”, който също взе думата за ЕРП-тата, продължи да отстоява идеята на партията му, че енергийните дружества трябва да бъдат държавни.  В цяла Европа в момента се прави национализация на предприятия.  Това се случва в момента в Холандия, добави националистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6606 |20.03.2014 Р. Овчаров: Няма страшно за лицензите на ЕРП-тата, играхме този номер . 11| 5982 |20.03.2014 К.Янков за ЕРП-тата: Обещали сме да възстановим държавността . 10| 6434 |20.03.2014 Куюмджиев: ЕРП-тата цакат цялата енергийна система . 29| 5746 |19.03.2014 Плевнелиев: Популистки са действията срещу ЕРП-тата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads