Реклама / Ads
28| 6088 |16.09.2013 НОВИНИ

Тесен кръг от хора влияе на политиката, рече президентът, но не каза кои

.
Източник: Булфото
Не изключвам вариант за трайна дестабилизация на държавата при положение, че само през 2013 година вече имаме трето правителство, имахме парламентарна криза и продължаваме да бъдем в една много сериозна политическа криза, която не се решава.
 

Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Чирпан. Първият в държавата допълни, че имаме и две големи вълни на протести - тези от февруари и тези от юни месец. За да можем да решаваме проблемите, вярвам, че трябва да можем да ги посочим, каза още Плевнелиев. Той посочи, че се намираме в период на сериозна нестабилност и политическа криза.

Въпросът “Как ще се реши тази политическа криза?” за мен към момента все още е отворен, заяви държавният глава. По думите му – този въпрос е свързан преди всичко с диалог и създаване на механизми за доверие и общи проекти, общи действия между сериозните политически играчи.

Като президент винаги съм заявявал, че държа институцията отворена за всеки и поддържам диалог с всички, каза Росен Плевнелиев. Това, че снех доверието си от правителството, не означава, че аз не работя с него, напротив и ние споделяме общи позиции и приоритети по много въпроси, каза още президентът. Аз съм последният човек, който ще блокира който и да е позитивен процес в държавата, а напротив - ще го подкрепя, каза още Плевнелиев.

Според него големите политически играчи, парламентарно представените политически сили, трябва да излязат от този период на противопоставяне и да започнат да изграждат мостове за съвместни действия. Призовах и за декларация за общите приоритети в стартиралия нов сезон на парламента, каза президентът. По думите му - това е рецептата, но всичко няма да стане наведнъж от днес за утре, а ще бъде стъпка по стъпка, тъй като така се изгражда доверието.

Така се изгражда доверието и от гражданите към политиците, но за съжаление то е толкова ниско и няма да се повиши веднага, но с подходящите действия за повече прозрачност и резултати за нацията, и това ще се случи, заяви държавният глава.

Президентът Росен Плевнелиев потвърди тезата си, че има тесен кръг от влиятелни хора, които нацията сочи като българските олигарси, и се влияе на българската политика. Факт е, че има срастване на медии, политика и икономически интереси, каза още Плевнелиев. Той допълни, че утре започва много важни дебати с гражданите под надслов “Диалог с гражданите” и е поканил за участие всички, без да прави разлика между протестиращи и контрапротестиращи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4984 |16.09.2013 Министър Стоянович: Хората на духа държат нацията изправена . 39| 6042 |13.09.2013 Кортенска: В ръководството на Реформаторите има хора на Прокопиев . 9| 5351 |11.09.2013 Омбудсманът: На хората им писна 25 години тъмнина . 72| 5940 |03.09.2013 Йовчев: Имаме сигнали за хора, които ще се опитат да провокират насилие утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads