Реклама / Ads
7| 4427 |11.03.2010 НОВИНИ

Томов иска 200 хил. лв. от бивш министър

.
Александър Томов
200 хил. лева ще иска бившият ръководител на "Кремиковци" Александър Томов от ексминистъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Това ще стане чрез два съдебни иска, които вкарва в съда ищецът.
 
Новината бе съобщена днес от оартия  “Българска социалдемокрация”, на която лидер е Томов.

Повод за завеждане на едната тъжба е изказване на Димитров в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия, че Томов е “отровителят на София”, „човекът, който носи пряка отговорност за това, че “Кремиковци” не получи комплексно разрешително, за това, че “Кремиковци” тровеше София”.

Към молбата за образуване на наказателно производство от частен характер срещу Петър Димитров е предявен граждански иск за сумата от 100 000 лева за нанесени неимуществени вреди, стана ясно на пресконференцията, на която самият Александър Томов не присъства, защото е извън страната.

Второто дело също е с граждански иск за 100 000 лв. и се отнася до думите на Димитров в същото предаване „парите им не влязоха в “Кремиковци”, влезли са не повече от 30-тина милиона от тези 325 и главният отговорник за това нещо се казва Александър Томов”. Подготвят се и други две частни тъжби за клевети и обиди от бившия министър, изказани в същото телевизионно предаване.

Обсъжда се и възможността да се заведе групов иск от името на 15 000 партийни членове освен срещу Петър Димитров, срещу бившия министър-председател Сергей Станишев и негови съветници за подронване на доброто име на “Българска социалдемокрация”. Те призоваха Димитров сам да поиска сваляне на имунитета си.

“Обвиняваме Сергей Станишев, обкръжението му от съветници и лидери от партиите на Тройната коалиция за “купуване” чрез системата на заменките на влиятелни лица в замяна на “финансова помощ” и нефинансови подкрепи за изминалите избори, създаване на изкуствени генномодифицирани партии, насочени срещу политически опоненти, активно използване на сътрудници на бившата Държавна сигурност за провеждане на задкулисни мероприятия с политически цели”, се казва в официалната позиция на партията. Миналата година Томов заведе дело за “системни клевати” и срещу лидера на РЗС Яне Янев, пак за 100 000 лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4593 |04.03.2010 Томов ще съди ексминистър, обвини и Трактора . 2| 5531 |23.02.2010 П. Димитров: Томов е в призказката за "Червената шапчица" . 10| 5491 |22.02.2010 Ал. Томов: Станишев и П. Димитров доведоха "Кремиковци" до фалит . 0| 4566 |11.02.2010 Ал. Томов може и да е обвиняем с Трактора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads