Реклама / Ads
0| 5266 |10.04.2007 НОВИНИ

"Топлофикация" припари на поредния си директор

.
Столичният общински съвет ще заседава извънредно за отстраняването на Наско Михов като член на Съвета на директорите на “Топлофикация София” АД. Под искането за извънредно заседание са се подписали 22-ма съветници. С най-големи шансове за наследник на Михов е Петър Милевски, член на борда на директорите.
 

Столичният общински съвет ще заседава извънредно за отстраняването на Наско Михов като член на Съвета на директорите на “Топлофикация София” АД. Сесията се свиква по настояване на една трета от общинските съветници. Преди това на заседание на Комисията по инженерна инфраструктура в Столичния общински съвет Михов трябва да представи информация за текущото състояние на „Топлофикация-София”. "Фрогнюз" напомня, че Михов беше избран на 16 януари 2007 г. на заседание на Съвета на директорите за изпълнителен директор на "Топлофикация София”. Той стана наследник на Валентин Димитров с подкрепата на червените общинари. Сега общинските съветници от квотата на СДС в Столичния общински съвет искат оставката на новоназначения директор на "Топлофикация"  Според сините Михов е демонстрирал пълна "управленска импотентност". Като мотив общинарите изтъкват още лошото финансово състояние на дружеството, липсата на прозрачност в действията на Михов, както и некомпетентност на мениджърския му екип. 
Под искането за извънредно заседание са се подписали общо 22-ма съветници - целите групи на СДС (10) и ДСБ (6), общинският съветник от ГЕРБ Орлин Иванов, червеният Божидар Димитров, един от ССД - Константин Тилев, един от Демократи за София - Стефан Ботев, и двама независими - Петко Горанов и Станимир Зашев. Единствено засега общинарите от НДСВ не са дали ясни позиции дали ще гласуват за отстраняването на Михов. Съветниците от БСП все още обмислят дали да подкрепят отстраняването на Михов заради несправяне с работата. Червените общинари щели да решат час преди заседанието на СОС дали да застанат зад своя кандидат в "Топлофикация".

По неофициална информация на вестник "Новинар" с най-големи шансове за наследник на Михов е Петър Милевски, който е член на борда на директорите. Според служители в централата на "Топлофикация" Михов е в конфликт с всички членове на борда на директорите. От "Московска" 33 разказват, че блъскал вратите на кабинета си и не се отчитал за работата си пред останалите членове на борда. Без да се допита до колегите, Михов назначил консултант в "Топлофикация".

На днешното заседание на СОС ще се гласува още и поправка в устава на дружеството. Нововъведението ще позволи съветът на директрите да не е с петима, а с "до петима" членове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16 |19.03.2024 Ген. Сирски категоричен: Технологиите са ключът към нашето превъзходство над врага . 0| 63 |19.03.2024 Настимир Ананиев: Не на споразумение с Мартинбожановчета и джуджета. Трябва да довършим съдебната реформа . 1| 150 |19.03.2024 „Не на войната, мир в Украйна“: Цяла следствено-оперативна група арестува 18-годишен писал по изборната бюлетина . 0| 58 |19.03.2024 Момчил Дойчев за ФрогНюз:

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads