Реклама / Ads
10| 2329 |29.03.2024 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Всички мераклии за премиер май са на ГЕРБ

.
Тошко Йорданов Източник: Нова ТВ
Преди промените да бъдат направени в Конституцията, тя не позволяваше страната да бъде вкарана в криза. А сега това не е така, коментира в парламента депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов.
 

И допълни: "промените в Конституцията са некадърни. Между другото в думите на Борисов, които чух преди малко, където каза "надявам се, че президентът е отговорен човек и че няма да вкара страната в криза... Тя Конституцията трябва да е така направена, че да няма възможност някой да НЕ или ДА вкарва страната в криза. В старата и нормална Конституция такъв проблем нямаше. Сега заради една недомислица, глупост и страх в ПП-ДБ получаваме това и не знам какво ще се получи".

 

Според него по казуса с последните промени е сезиран съдът, който трябва "най-сетне" да се събере и да каже дали поправките не са противоконституционни. „Ако съдът прецени, че няма проблем, ние бихме потърсили ново конституционно мнозинство, което да оправи най-големите глупости във вече поправената Конституция. Вижте това е стандарт за "Демократична България" . Христо Иванов, като министър при Бойко Борисов, направи някаква съдебна реформа, която следващите години опитва да поправи. В този парламент направи нова реформа, която отново не действа. Направиха промени в Конституцията, които със сигурност ще имат нужда от допълнителни промени. Просто това им е капацитетът”, коментира още Йорданов.

 

На въпрос с кого биха търсили мнозинство в следващия парламент, Йорданов : "Партиите ще има друга тежест. ПП-ДБ ще загубят много. ".

 

Във връзка с думите на Борисов, че мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят, Йорданов заяви, че "от така представените мераклии всички май са на ГЕРБ".  "И за това нещо трябва да благодарим на Христо Иванов и на "Продължаваме промяната", които драпаха да правят конституционни промени".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6012 |29.03.2024 С книгата „Путин, войната и ние“ ви предизвиквам: Докога ще се мразим, хора?! . 0| 2376 |29.03.2024 Намери ли "любовта" в Бразилия Еманюел Макрон? Сравниха срещите му с президента Лула със "сватба" . 0| 4446 |29.03.2024 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. "Дружба" 1 . 0| 2451 |29.03.2024 Започва поетапно изключване на отоплението в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads