Реклама / Ads
12| 7372 |15.07.2019 НОВИНИ

Трайчо Трайков: Дългогодишните ни грешни политики преобърнаха колата за ”Фолксваген”

.
Трайчо Трайков
Решението, което се очертава, не е в наша полза. Това не е краят на света и няма да е последният такъв случай.Но това, което преобърна колата е свързано с дългогодишни грешни политики. Например, състоянието на образователната ни система, нямаме кадри, коментира пред бТВ бившият министър на икономиката Трайчо Трайков въпроса къде ще бъде новият завод на ”Фолкваген”.
 

Упоритото и дългогодишно нежелание да бъде разработен транспортния коридор Север-Юг, тоест Хамбург-Кулата. Ако беше модернизирано ж.п. трасето Русе-София щяхме да разполагаме с пристанище на час и половина от София, допълни той.

Допълнителните преференции, които предоставя Турция също имат значение. Още когато бях министър поставих въпроса да се предоставят преференции за компании, които избират да инвестират в рамките на ЕС, каза той по повод обещанието на турската страна на инвестира 100 милиона в завода, както и да закупува за администрацията си коли от този завод.

 

Трайков обясни, че фирми от мащабите на "Фолксваген" не се съобразяват в много голяма степен с политически фактори, тъй като те подписват изключително подробни споразумения със съответното правителство, които гарантират техните права.

 

Трайков коментира и случващато се в енергийната борса: Проблеми на енергийната борса се появяват не за първи път. Надявам се, че държавните институции ще реагират по не толкова смехотворен начин, както досега.

Думите му са по повод констатацията, че преди дни, бизнесът в страната е платил най-скъп ток в Европа.

 

Проблем в борсата има, категоричен е той. По думите на Трайков, той е свързан с начина, по който работи енергийната борса. „Изглежда, дори че има манипулация“, коментира той.

 

Организираните пазари и борси са най-стриктно и строго регулираните стопански обекти навсякъде по света. Малки пролуки са способни да преобърнат пазара. Очевидно има голям дефицит по това отношение в България. Когато имаме не 300 равностойни играчи, а 3-ма не е трудно да се получават такива неща. Във възможно най-кратки срокове трябва да се търси обединение с други борси, смята Трайчо Трайков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4442 |26.03.2019 Тр. Трайков: Ще се превърне ли КПКОНПИ от зла вещица в ласкава гейша?! . 6| 5932 |16.11.2018 Трайчо Трайков не доказа произхода на 2,4 млн., КПКОНПИ му ги взема . 1| 5252 |01.10.2018 Проф. Лъчезар Трайков: Реформата в здравеопазването е уравнение с три неизвестни . 7| 4622 |27.09.2018 Трайчо Трайков: Не мога да разбера, коя част от активите ми са незаконни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads