Реклама / Ads
24| 5783 |08.02.2015 НОВИНИ

К. Тренчев: Институциите са превзети от корупция

.
Константин Тренчев
КТ "Подкрепа" ще избере ново ръководство по време на конгрес. Той започва днес в НДК и ще продължи до 10 февруари.
 

Във форума ще участват над 800 делегати, като сред поканените официалните гости са премиерът Бойко Борисов, вицепремиртът Ивайло Калфин, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на парламента Цецка Цачева. Настоящият председател на синдикалната организация Константин Тренчев обяви, че се  оттегля. Постът верятно ще се заеме от заместника му Димитър Манолов.

Минималната работна заплата е по-ниски от тази в страни от Третия свят. Около 70% от домакинствата не разполагат с доходи за нормална издръжка. За последните шест години над 3000 лекари са напуснали страната, каза Тренчев.

 

„Картината на днешна България няма да се хареса на политиците, тъй като голямата част от отговорността за тази тъжна картина е тяхна", подчерта д-р Тренчев. Той определи последните 26 години от развитието на страната ни като време на глобални драматични и болезнени процеси, рушащи вековните морални, нравствени и културни устои на християнската цивилизация.

 

„България днес е в състояние на победена страна след дълга и унищожителна война, загубила милиони от своето население, с драстично намален трудов и икономически потенциал, без обща кауза, потъпкан национален дух, примирена и приела своето поражение", призна президентът на КТ „Подкрепа". В това време той вижда и създала се върхушка, която представлява елит от политици, бизнесмени, лица от бившата ДС и БКП, общественици, криминални структури.

 

И описвайки проблемите на страната ни, д-р Тренчев продължи: „Минималните ни работни заплати са по-ниски от тези в държави от третия свят. 1,5 млн. пенсионери и 500 хиляди инвалиди живеят в глад, лишения и тотална мизерния. 70% от българските домакинства не разполагат с доходи за нормална издръжка. Институциите не служат на интересите на хората, тъй като са превзети от корупция", подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5692 |23.01.2015 Политолог: Изчезването на Брендо – колективна безотговорност на институциите . 79| 4832 |16.12.2014 Д-р Тренчев: Защо политиците продадоха икономиката ни за 3 млрд.? . 15| 4431 |10.12.2014 Д-р Тренчев: Трябва всенароден бунт или военен преврат! . 7| 4386 |10.12.2014 К. Тренчев: Или трябва всенароден бунт, или военен преврат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads