Реклама / Ads
16| 6131 |20.06.2014 НОВИНИ

Три жертви в Добрич, очаква се приливна вълна

.
Източник: dobrich24.com
От полицията заявиха, че единият загинал от наводненията е мъж, чието тяло е било открито на ул. "Осъм" в града. Втората жертва на наводненията е открита в най-ниските части - по бул. "Русия".Трета жертва от потопа издирват в Добрич.
 

Затворени за движение са направленията от Добрич за Варна, Албена и Балчик. Над 150 души от Добрич са евакуирани, като са настанени временно в зала "Добротица". Екипи на Гражданска защита са спасявали хора с лодки по улиците в града.

Пороят е отнесъл част от водопровод на територията на село Драганово. Помпени станции са под вода. Водоподаването е спряно заради залети помпени станции, отнесени водопроводи и накъсани електропроводи.

Кметът на курортното село Кранево заяви, че над половината от хотелите по крайбрежието са сериозно наводнени, но няма бедстващи.

"Страшното е, че прелялата река Батовска скъса водопровода и канализацията и в момента няма вода и не се знае кога това може да се оправи", добави Румен Николов - кмет на Кранево. Като изключително тежка определи обстановката в цялата област областният управител Недко Марчев. Дъждът, който и в момента продължава да вали е над 100 л/кв. м. Има отнесени улици, влачени микробуси, наводнени къщи в цялата област.

В общинта е обявено бедствено положение. Ситуацията в Добрич се влошава.

Кметът на Добрич Детелина Николова обясни, че и ниските части на града са залети с вода над метър. Дерето, което провежда всички води от областта, дълго 15 км, е наводнило града. До момента не е предприето отводняване в залетите райони, тъй като нивото на придошлите води остава твърде високо. Ситуацията в някои язовири в общината е "критично". Засега не се осъществява евакуация, но общината е готова да приеме хора в зала "Добротица". Властите продължават да следят отблизо ситуацията и са готови да реагират при необходимост.

Има специален пункт за настаняване на пострадали граждани. Всички изходи от Добрич са затворени, никой не може да влезе и излезе в града, освен високопроходима техника, необходим

 
Регионалната дирекция на МВР в Добрич пусна официално съобщение до гражданите, че поради покачването на водата в коритото на „суха река” по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, се очаква приливна вълна.Апелираме към гражданите на, живущи по протежението на бул. „Русия” в град Добрич, да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си. При възможност същите да бъдат напуснати до нормализиране на обстановката, се казва още в съобщението.

Припомняме, че има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5812 |20.06.2014 Кметът на Варна: Официално 9 жертви, неофициално 11 . 9| 5042 |20.06.2014 Йовчев потвърди: 9 жертви с две деца във Варна,3-ма в неизвестност, 1 загинал в Добрич . 15| 7486 |19.06.2014 10 станаха жертвите на потопа във Варна . 13| 8581 |19.06.2014 Жертви във Варна: Цяло семейство загина от стихията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads