Реклама / Ads
17| 5536 |15.01.2014 НОВИНИ

Цачева: Кой всъщност управлява държавата?

.
Цецка Цачева
Всеки ден се питаме кой всъщност управлява държавата, защо за всички е ясно, че премиерът и правителството нямат собствена воля за решение, как и за какво са се договорили БСП и ДПС и каква е цената да ползват подкрепата на „Атака", заяви зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в декларация от името на парламентарната група. Имаме правителство, което ежедневно ни провокира да си задаваме въпроси, на които няма отговори.
 

Работата на българския парламент и днес има една основна рамка - тази на железните заграждения и полицейските кордони. Тя символично разделя народните представители от българските граждани. Тази рамка се оказва дълбока разделителна линия между власт и народ. Каквото и да сочим като свършено през последните месеци, не можем да забравим, че то бе съпроводено с протести и викове за оставка. Изходът от сградата, символ на демокрацията, е още по-труден, заяви Цачева.


Труден е пътят напред, когато е ясно, че тези, които са ни избрали, не желаят да продължаваме работа в този състав и по този начин. Страната има нужда от стабилно и одобрявано правителство, каза тя.
 

При откриването на новата сесия е редно да се чуят приоритетите на управляващите парламентарни групи, нещо, което не се случи днес. Чухме само мандатоносителя, но не чухме представители на ДПС, които са съучастници в това управление, каза Цачева.
 

Най-важната ни задача като опозиция ще бъде да не допуснем финансова дестабилизация на държавата и трупането на нови дългове. Най-важни ще бъдат решенията, които ще гарантират подобрение за гражданите в заетост и трудов пазар, в образованието и в здравеопазването. Важен приоритет е образованието. Искаме да продължим започнатото. Настояваме за приемане на Закона за предучилищното и училищното образование. Ще подкрепим реформи в здравеопазването само след постигнат широк политически консенсус по тях. Ще предложим промени в законите за съсловните организации, заяви Цачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6125 |12.01.2014 Д-р Найденов: Политиците, които правят повече секс, управляват по-добре . 28| 9151 |12.01.2014 Татяна Дончева с амбиции да управлява България . 75| 5179 |05.01.2014 Цачева: Борисов има усет за хората, затова е лидер! . 80| 6306 |21.12.2013 Бареков ще управлява през 2015 г. страната?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads