Реклама / Ads
37| 5315 |20.05.2014 НОВИНИ

Цачева за напусналия депутат: Научили сме се вече на удари под кръста

.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева Източник: Булфото
Кворумът в НС е отговорност на управляващите. По време на вота на недоверие групата на ГЕРБ ще бъде в пълния си състав.
 

Това заяви бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева в сутрешния блок на Нова тв. По повод информацията за напускането на депутата Даниел Георгиев от ПГ на ГЕРБ, Цачева коментира, че партията е в предизборна кампания и се е научила да получава удари под кръста винаги в такова време.

Нека да изчакаме официалните факти и позиции по случая, защото във вчерашния ден имаше доста разнопосочна информация. Очаквам председателят на парламента Михаил Миков да заяви лично напускането на Даниел Георгиев от парламентарната група на ГЕРБ. Водили сме разговор с колегата, след като излязоха публикациите в пресата, но не мисля, че в момента това е най-важната тема, каза Цачева и напомни, че ГЕРБ е достатъчно голяма партия.

Във връзка с вота на недоверие, бившият председател на НС припомни, че няколко пъти е отказвана на ГЕРБ информация. Според Цачева щом правителството крие информация, значи има причини. Цецка Цачева обясни, че ГЕРБ целят да има дебати по темата. Припомняме ви, че темата на поредния вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски“ е „Енергетика“.

Тя заяви, че няма гражданин, който да иска да плаща високи сметки за ток и поясни, че не може да се понижава ел. енергията сега за сметка на това, което след време ще се плаща от децата.

Социалистът Антон Кутев коментира в студиото, че не знае как ще се намерят хора от Коалиция за България в София, които да присъстват в НС по време на вота на недоверие заради предизборните им ангажименти.

На въпрос дали е вярна информацията, че БСП и ДПС ще провалят кворума, той отговори, че не знае, защото не е от УС на партията.

Антон Кутев нападна Цецка Цачева и заяви, че Бойко Борисов, тя и ГЕРБ искат да направят така, че бабите да плащат сега с 10 лв. повече за ток. "Вие не сте хора", заяви й той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5714 |12.05.2014 Цачева: Първо евроизбори, после мислим за предсрочни! . 13| 4713 |16.04.2014 Ц. Цачева: В НС господства езикът на отрицанието и противопоставянето . 35| 5539 |09.04.2014 Цачева: След популистко ляво, идва дясно управление . 16| 5299 |30.03.2014 Цачева: БСП имат комплекс на вечния губещ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads