Реклама / Ads
50| 4664 |21.07.2013 НОВИНИ

Ц. Цачева: НС няма време за изцяло нов Изборен кодекс

.
Цецка Цачева
Нямам конкретен спомен за Филип Златанов. Тази комисия бе едно от изискванията на европейските ни партньори, каза екс парламентарната шефка Цачева.
 

По темата за механизма на назначенията по "високите етажи" на властта и в частност за назначението на Филип Златанов за председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, депутатът от ГЕРБ и бивш председател на парламента Цецка Цачева каза в предаването "Неделя 150" по БНР: Честно да си призная, много кандидатури са минали и с решения на Народното събрание са били избрани. Нямам конкретен спомен за Филип Златанов. Тази комисия бе едно от изискванията на европейските ни партньори, каза Цачева.
 

Депутатите Цецка Цачева от ГЕРБ и Димитър Горов от БСП обсъдиха в предаването "Неделя 150" и темата за завръщането на ГЕРБ в парламента. Според депутата от левицата промените в Изборния кодекс не могат да бъдат единствената точка в дневния ред на парламента.

Няма проблем да влезе и тази точка, не ме разбирайте неправилно. Няма проблем и тази точка да е част от дневния ред на парламента, но не може това да е условието от страна на ГЕРБ, за да влезнат в Народното събрание. В момента България се нуждае от конкретни решения. Бързи решения в социалната област, в икономиката, каза Горов.
 

Според депутата от ГЕРБ Цецка Цачева това Народно събрание няма да има време за изцяло нов изборен кодекс, поради ниския си кредит на доверие. След като хората казват бързи промени в изборните правила, а не изцяло нови изборни правила. След като хората категорично заявяват  - оставка и предсрочни избори, няма как политиците да не се съобразим и да не се вслушаме. Трябва спешно да променим част от изборните правила, които срещат най - голямото недоволство на хората по улиците, каза Цачева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5224 |20.07.2013 Новият дълг от 1 млрд. лв няма да бъде изхарчен до края на годината . 26| 5161 |19.07.2013 Местан: Крайно време е ДАНС да е отворена за етническите малцинства . 1| 5147 |18.07.2013 Брюксел: Докладът за България няма общо с протестите . 27| 6957 |17.07.2013 Иво Прокопиев: Подкрепям протеста, нямам номинация за следващ премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads